Baleària

Púding de monyaco i brossat

Bep Al·lès/Ciutadella – Aquest púding o greixera de monyaco i brossat és propi de la rebosteria menorquina dels Darrers Dies, i de manera especial com a postres del Darrer Dimarts, després de la sobrassada al caliu i es servia damunt un crespellet.

Ingredients: 1 monyaco bullit o torrat, 300 g de brossat, 3 o 4 ous, 200 g de sucre, la pell d´una llimona ratllada, una mica de canyella i 1 sobre de preparat per fer flam.

Elaboració: Bullirem o torrarem el monyaco i quan sigui fred el pelarem i reservam.

Dins un ribell mesclarem el sucre amb els vermells d’ou, el sobre de flam, la canyella en pols i la ratlladura de pell de llimona.

A part pujam els blancs a punt de merenga amb un pessic de sal i reservem.

Mesclarem la polpa de monyaco amb el sucre aromatitzat i quan estigui ben lligat a poc a poc hi afegim els blancs d’ou a poc a poc i amb moviments envolvents.

Untarem un motllo amb mantega i l’espolsarem de farina. Hi posam la pasta resultant i enfornam una mitja horeta a 170 graus.

Abans de servir l’espolsam de sucre en pols o bé el podem cobrir al damunt de confitura de pruna, mores, maduixa o bé de melicotó.

Recepta del llibre Sa cuina des poble de Menorca, rebosteria i pastisseria, de Bep Al·lès Salvà©

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.