Baleària

Dr. Loosen Riesling Dry

Aquesta setmana us recomanam gràcies a VINUM-Menorca un vi alemany sorprenent, es trata del Dr. Loosen Riesling Dry que representa l’elegància i subtilesa dels vins procedents de les vinyes plantades als turons costeruts amb sòls pissarrosos de la regió vinícola de Mosel. La relació qualitat-preu d’aquest vi és excel·lent. L’enòleg Ernst Loosen és reconegut com l’ambaixador mundial del Riesling. Amb els premis Decanter com l’Home de l’Any en 2005 i millor cellerer alemany dels últims 25 anys en 2007 per la revista Wine & Spirits. Loosen ha promogut activament que el Riesling alemany estigui novament en l’avantguarda dels grans vins blancs del món.

NOTA DE TAST

Vista: Color groc palla, net i brillant.

Nas: Entrada complexa, però sòbria. Aromes de pomes, melicotó i flors blanques.

Boca: El seu pas és una expressió refrescant i pura de fruita blanca (pruna claudia). Substanciós i fàcil de beure. Amb caràcter i finor. Final vibrant i persistent.

MARIDATGE

Foie micuit de Sa Pedrera des Pujol. Foto: Bep Al·lès©

És un vi molt gastronòmic, 100% Riesling que ens anirà de meravella si el servim com aperitiu per acompanyar embotits com pernil ibèric, foie, formatges cremosos com el Brie o un formatge semi i mantecós de Son Salom o de Son Piris. També formatges frescos com la Mozzarella, el Tronchón, Tetilla Gallega o Arzua, entre altres.

Albergínies plenes de peix i marisc. Restaurant El Faro de Cala Torret. Foto: Bep Al·lès©

Ens maridarà bé amb entrants a base de verdures i pastes com poden ser unes albergínies o uns carabassons plens a la menorquina, marrania, albergínies fregides amb mel Dolçamar, un espagueti amb alls fregits i gambes, espagueti amb cloïsses, macarronada de peix, tallarins al nero de sípia al salmó marinat.

Escopinyes plenes. Restaurant Mr. Jaume. Foto: Bep Al·lès©

Perfecte per acompanyar plats on el protagonista sigui el marisc, des d’unes escopines al forn a unes navalles a la planxa, passant per uns musclos a la menorquina, una mariscada, llagosta al forn amb maonesa, un arròs caldós de llomàntol o una sarsuela de peix i marisc.

Gall de Sant Pere fregit amb alls, Asador Molí des Comte. Foto: Bep Al·lès©

Peixos al forn o a la graella, com també unes supremes de bacallà a la crema, un suquet de càntera, rap amb salsa de gambes, gall de Sant Pere fregit amb alls, llobarro a la sal, lluç a la bilbaïna, cap-roig bullit acompanyat de patates bullides i salsa maonesa.

Pollastre amb gambes, Rels Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Mars i muntanya com un pollastre amb gambes, conill amb llagosta, paella cega mixta, arròs de notari, caragols amb cranca i porcella farcida d’anfós.

Curri vermell amb pollastre. Thai Cala en Bosch. Foto: Bep Al·lès©

Per la seva fruita és ideal per als plats de cuina Thai, com també la japonesa, la Nikei, la Mexicana i la peruana.

Si voleu saber més d’aquest excel·lent vi, contacteu amb VINUM, on a la seva botiga del polígon o al seu portal de venda on line el podreu trobar al millor preu de Menorca.

Doctor Loosen Riesling Dry

Esta semana os recomendamos gracias a VINUM-Menorca un vino alemán asombroso, se trata del Dr. Loosen Riesling Dry que representa la elegancia y sutileza de los vinos procedentes de los viñedos plantados en las colinas empinadas con suelos pizarrosos de la región vinícola de Mosel. La relación calidad-precio de este vino es excelente.

El enólogo Ernst Loosen es reconocido como el embajador mundial del Riesling. Con los premios Decanter como el Hombre del Año en 2005 y mejor bodeguero alemán de los últimos 25 años en 2007 por la revista Wine & Spirits. Loosen ha promovido activamente que el Riesling alemán esté de nuevo en la vanguardia de los grandes vinos blancos del mundo.

NOTA DE CATA

Vista: Color amarillo pajizo, limpio y brillante.

Nariz: Entrada compleja, pero sobria. Aromas de manzanas, melocotón y flores blancas.

Boca: Su paso es una expresión refrescante y pura de fruta blanca (ciruela claudia). Sustancioso y fácil de beber. Con carácter y finura. Final vibrante y persistente.

MARIDAJE

Es un vino muy gastronómico, 100% Riesling que nos irá de maravilla si lo servimos como aperitivo para acompañar embutidos como jamón ibérico, foie, quesos cremosos como el Brie o un queso semi y mantecoso de Son Salom o Son Piris. También quesos frescos como Mozzarella, Tronchón, Tetilla Gallega o Arzua, entre otros.

Albergínies fregides amb mel. Can Rafa, ara Sa Torreta de Can Rafa. Foto: Bep Al·lès©

Nos maridará bien con entrantes a base de verduras y pastas como pueden ser unas berenjenas o unos calabacines rellenos a la menorquina, pisto, berenjenas fritas con miel Dolçamar, unos espaguetis con ajos fritos y gambas, espagueti con almejas, macarrones de pescado, tallarines nero de sepia con salmón marinado.

Escopinyes de gallet al vapor. Mr. Jaume. Foto: Bep Al·lès©

Perfecto para acompañar platos donde el protagonista sea el marisco, desde unos berberechos al vapor a unas navajas a la plancha, pasando por unos mejillones a la menorquina, una mariscada, langosta al horno con mahonesa, un arroz caldoso de bogavante o una zarzuela de pescado y marisco.

Bacallà al pil pil fet a casa. Foto: Bep Al·lès©

Pescados al horno o a la parrilla, así como unas supremas de bacalao a la crema, rape con salsa de gambas, gallo de San Pedro frito con ajos, lubina a la sal, merluza en la bilbaína, cabracho hervido acompañado de patatas hervidas y salsa mahonesa.

Caragols amb cranca. La Pascana. Foto: Bep Al·lès©

Pollo con gambas, conejo con langosta, paella ciega mixta, arroz de notario, caracoles con centollo y lechona rellena de mero a la mallorquina.

Assortiment de sushi. Dao Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

Por su fruta es ideal para los platos de cocina Thai, así como la japonesa, la Nikei, la Mexicana y la peruana.

Si desea saber más de este excelente vino, contacta con VINUM, donde en su tienda del polígono industrial de Ciutadella o en su portal de venta on line lo podrás encontrar al mejor precio de Menorca.

Doctor Loosen Riesling Dry

This week we recommend to you thanks to VINUM-Menorca an amazing German wine, it is Dr. Loosen Riesling Dry that represents the elegance and subtlety of wines from vineyards planted on the steep hills with slate soils of the Mosel wine region. The quality-price ratio of this wine is excellent.

Winemaker Ernst Loosen is recognized as the world ambassador of Riesling. With the Decanter awards as Man of the Year in 2005 and best German winemaker of the last 25 years in 2007 by Wine & Spirits magazine. Loosen has actively promoted German Riesling to once again be at the forefront of the world’s great white wines.

TASTING NOTE

View: Straw yellow, clean and bright.

Nose: Complex, but sober entry. Aromas of apples, peach and white flowers.

Mouth: Its palate is a refreshing and pure expression of white fruit (Claudia plum). Substantial and easy to drink. With character and finesse. Vibrant and persistent finish.

PAIRING

Pernil Ibèric. Foto: Bep Al·lès©

It is a very gastronomic wine, 100% Riesling that will go wonderfully if we serve it as an aperitif to accompany cold cuts such as Iberian ham, foie, creamy cheeses such as Brie or a semi-buttery cheese from Son Salom or Son Piris. Also fresh cheeses such as Mozzarella, Tronchón, Tetilla Gallega or Arzua, among others.

Espaguetti amb gambes. Foto: Bep Al·lès©

It will pair well with starters based on vegetables and pasta such as aubergines or Menorcan-style stuffed zucchini, ratatouille, fried eggplants with Dolçamar honey, spaghetti with fried garlic and shrimp, spaghetti with clams, fish macaroni, nero noodles cuttlefish with marinated salmon.

Zamburiña a la brasa. Foto: Bep Al·lès©

Perfect to accompany dishes where the protagonist is seafood, from baked cockles to grilled razor clams, through Menorcan-style mussels, a seafood platter, baked lobster with mayonnaise, soupy lobster rice or a fish zarzuela and seafood.

Gall de Sant Pere fregit amb alls. Asador Molí des Comte. Foto: Bep Al·lès©

Baked or grilled fish, as well as supreme creamed cod, monkfish with shrimp sauce, fried San Pedro rooster with garlic, salted sea bass, hake  Bilbao style, boiled scorpionfish accompanied by boiled potatoes and mayonnaise sauce.

Paella cega de marisc al Restaurant Bahia, a Santandria. Foto: Bep Al·lès©

Chicken with prawns, rabbit with lobster, mixed blind paella, notary rice, snails with spider crab and suckling pig stuffed with grouper mallorcan style.

Guacamole Kaypa. Foto: Bep Al·lès©

Due to its fruit, it is ideal for Thai cuisine, as well as Japanese, Nikei, Mexican and Peruvian cuisine.

If you want to know more about this excellent wine, contact VINUM, where in its store in the Ciutadella industrial estate or on its online sales portal you can find it at the best price in Menorca.

Doctor Loosen Riesling Dry

Cette semaine nous vous recommandons grâce à VINUM-Menorca un étonnant vin allemand, il s’agit du Dr. Loosen Riesling Dry qui représente l’élégance et la subtilité des vins issus de vignobles plantés sur les collines escarpées aux sols d’ardoise de la région viticole de la Moselle. Le rapport qualité-prix de ce vin est excellent.

Le vigneron Ernst Loosen est reconnu comme l’ambassadeur mondial du Riesling. Avec le prix Decanter d’Homme de l’année en 2005 et de meilleur vigneron allemand des 25 dernières années en 2007 par le magazine Wine & Spirits. Loosen a activement encouragé le Riesling allemand à se placer une fois de plus à l’avant-garde des grands vins blancs du monde.

NOTE DE DÉGUSTATION

Vue : Jaune paille, propre et lumineux.

Nez : Entrée complexe mais sobre. Arômes de pommes, de pêche et de fleurs blanches.

Bouche : Sa bouche est une expression rafraîchissante et pure de fruits blancs (prune Claudia). Substantiel et facile à boire. Avec caractère et finesse. Finale vibrante et persistante.

ACCOMPAGNEMENT

Formatges francesos al Mercat President Wilson, a París. Foto: Bep Al·lès©

C’est un vin très gastronomique, 100% Riesling qui s’accordera à merveille si on le sert à l’apéritif pour accompagner de la charcuterie comme du jambon ibérique, du foie, des fromages crémeux comme le Brie ou un fromage demi-beurré de Son Salom ou Son Piris. Également des fromages frais comme la Mozzarella, le Tronchón, la Tetilla Gallega ou l’Arzua, entre autres.

Espaguetti nero di sepia amb salmó. Diablito Portals Nous. Palma. Foto: Bep Al·lès©

Il s’accordera bien avec des entrées à base de légumes et de pâtes comme les aubergines ou les courgettes farcies à la minorquine, la ratatouille, les aubergines frites au miel de Dolçamar, les spaghettis à l’ail frit et aux crevettes, les spaghettis aux palourdes, les macaronis au poisson, les nouilles nero seiche au saumon mariné.

Musclos a la menorquina. Molí des Racó. Foto: Bep Al·lès©

Parfait pour accompagner des plats où les fruits de mer sont le protagoniste, des coques au four aux couteaux grillés, en passant par les moules à la mode de Minorque, un plateau de fruits de mer, du homard au four avec de la mayonnaise, un riz au homard velouté ou une zarzuela de poisson et des fruits de mer.

Bullit de peix. Foto: Bep Al·lès©

Poissons au four ou grillés, ainsi que suprêmes de morue à la crème, lotte à la sauce aux crevettes, coq de San Pedro frit à l’ail, bar salé, merlu à la mode de Bilbao, rascasse bouillie accompagnée de pommes de terre bouillies et sauce mayonnaise.

Conill amb llagosta. Foto: Bep Al·lès©

Poulet aux crevettes, lapin au homard, paella mixte à l’aveugle, riz notaire, escargots à l’araignée de mer et cochon de lait farci au mérou à la mode de Majorque.

Zamburiña estil Nikei a Thai Cala en Bosch. Foto: Bep Al·lès©

Grâce à ses fruits, il est idéal pour la cuisine thaïlandaise, ainsi que pour la cuisine japonaise, Nikei, mexicaine et péruvienne.

Si vous souhaitez en savoir plus sur cet excellent vin, contactez VINUM, où dans son magasin de la zone industrielle de Ciutadella ou sur son portail de vente en ligne vous pourrez le trouver au meilleur prix à Minorque.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.