Baleària

OH Cava Brut Rosé

Aquesta setmana, gràcies a Vinum Menorca, us recomanam un cava dels cellers Grup Oliveda, el OH Rosat, que podem qualificar de deliciós, excitant i atrevit… Així que ens anirà bé per a començar el cap de setmana amb unes alegres bimbolles, que ens fan falta per a donar-mos alegries.

Està elaborat amb garnatxa i trepat, un coupage interesant que surt dels tradicionals i amb una segona fermentació en botella i criança mínima de 9 mesos en la cava.

NOTA DE CATA

  • Aspecte: Atractiu color rosa pàl·lid. Rosari de bimbolles intens i amb petita corona.
  • Nas: Records de gerds i destaquen aromes de fruites del bosc madures com les mores i els murtons.
  • Boca: Corpulent, golós, saborós amb un punt encertat d’acidesa i amb un final molt llarg.

MARIDATGE

Cuixa d’anyell de Menorca al forn. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Estam davant un cava amb suficient estructura per a maridar amb plats potents com poden ser una porcella o una cuixa de be al forn, a més de carns a la brasa tant de vedella com de cabrit.

Mitjana de “Rubia Gallega” a l’Asador Molí des Comte. Foto: Bep Al·lès©

Ens anirà de meravella amb un entrecot o una mitjana de vedella menorquina al caliu o amb unes costelletes de cabrit o d’anyell de llet de Menorca a les brases de llenya d’alzina.

Déntol al forn a la menorquina. Foto: Bep Al·lès©

Si optan per als peixos maridarà amb aquells que tenen més grassa, com poden ser anfossos, déntols, orades, llobarros que podem fer a la sal, al forn a la menorquina o simplement a la graella just acompanyats amb una picada d’all i julivert  i un raig d’oli d’oliva extra verge de Morvedra Vell.

Gambes vermelles de Ciutadella a la planxa. Foto: Bep Al·lès©

Acompanyarà unes gambes fregides o a la planxa, uns escamarlans o bé marisc de closca com les navalles, ostres, cloïsses, escopinyes i musclos.

Sarsuela de peix i marisc. Foto: Bep Al·lès©

Ideal per acompanyar una la sarsuela de peix i marisc, a la que donarà el punt d’acidesa necessària a la seva contundència de sabors, i ens obrirà les papil·les gustatives per a gaudir al màxim d’aquest plat de festa.

Si voleu saber més d’aquest cava diferent i especial el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.