Baleària

El Panettone: Deliciosa tradició italiana que enamora el món

Eva Remolina/AMIC – Originari d’Itàlia, el panettone és un delicat pa dolç amb una història que es remunta a la ciutat de Milà a la Llombardia, a principis del segle XX. Encara que les seves arrels són una mica incertes, es creu que el seu naixement es deu a un error en la recepta de pa tradicional. Llegendes locals expliquen que un pastisser de Milà va afegir per accident fruita seca i altres ingredients a la massa de pa, donant lloc a aquesta deliciosa creació.

El panettone és un element imprescindible a les taules durant les festivitats de Nadal i Cap d’Any, i la seva presència simbolitza l’amor, la unió i la bona sort. La tradició de compartir un panettone amb família i amics s’ha estès arreu del món, sent una de les postres més consumides durant les celebracions nadalenques.

El Procediment de Creació:

Fer un panettone, és tot un art. La massa es prepara amb farina, ous, sucre, mantega i llevat, però el que realment distingeix aquest pa dolç són els seus ingredients especials: fruits confitats, pinyons i panses. La fermentació és un pas crucial i pot durar fins a 36 hores, donant com a resultat una textura lleugera i una aroma irresistiblement dolça.

Tot i que el panettone clàssic amb fruits confitats és el més conegut, en els últims anys s’han creat diverses variants per satisfer diferents gustos, incloent-hi els farcits de xocolata, crema, fruits secs o fruita fresca. Les innovacions han convertit aquesta tradicional delícia en una canviant paleta de sabors, adaptant-se als gustos moderns sense perdre l’essència de la seva arrel italiana.

El Panettone: Deliciosa tradición italiana que enamora al mundo

Eva Remolina/AMIC – Originario de Italia, el panettone es un delicado pan dulce con una historia que se remonta a la ciudad de Milán en Lombardía, a principios del siglo XX. Aunque sus raíces son algo inciertas, se cree que su nacimiento se debe a un error en la receta de pan tradicional. Leyendas locales explican que un pastelero de Milán añadió por accidente frutos secos y otros ingredientes a la masa de pan, dando lugar a esta deliciosa creación.

El panettone es un elemento imprescindible en las mesas durante las festividades de Navidad y Año Nuevo, y su presencia simboliza el amor, la unión y la buena suerte. La tradición de compartir un panettone con familia y amigos se ha extendido por todo el mundo, siendo uno de los postres más consumidos durante las celebraciones navideñas.

El Procedimiento de Creación:

Hacer un panettone, es todo un arte. La masa se prepara con harina, huevos, azúcar, mantequilla y levadura, pero lo que realmente distingue este pan dulce son sus ingredientes especiales: frutos confitados, piñones y pasas. La fermentación es un paso crucial y puede durar hasta 36 horas, dando como resultado una textura ligera y un aroma irresistiblemente dulce.

Aunque el panettone clásico con frutos encurtidos es el más conocido, en los últimos años se han creado diversas variantes para satisfacer distintos gustos, incluyendo los rellenos de chocolate, crema, frutos secos o fruta fresca. Las innovaciones han convertido a esta tradicional delicia en una cambiante paleta de sabores, adaptándose a los gustos modernos sin perder la esencia de su raíz italiana.

Panettone: Delicious Italian tradition that the world falls in love with

Panettone – traditional Italian Christmas cake

Eva Remolina/AMIC – Originating in Italy, panettone is a delicate sweet bread with a history dating back to the city of Milan in Lombardy, at the beginning of the 20th century. Although its roots are somewhat uncertain, it is believed that its birth is due to an error in the traditional bread recipe. Local legends explain that a pastry chef from Milan accidentally added nuts and other ingredients to the bread dough, giving rise to this delicious creation.

Panettone is an essential element on the tables during the Christmas and New Year festivities, and its presence symbolizes love, union and good luck. The tradition of sharing a panettone with family and friends has spread throughout the world, being one of the most consumed desserts during Christmas celebrations.

The Creation Procedure:

Making a panettone is an art. The dough is prepared with flour, eggs, sugar, butter and yeast, but what really sets this sweet bread apart are its special ingredients: candied fruits, pine nuts and raisins. Fermentation is a crucial step and can last up to 36 hours, resulting in a light texture and irresistibly sweet aroma.

Although the classic panettone with pickled fruits is the best known, in recent years various variants have been created to satisfy different tastes, including those filled with chocolate, cream, nuts or fresh fruit. Innovations have turned this traditional delicacy into a changing palette of flavors, adapting to modern tastes without losing the essence of its Italian roots.

Panettone : une délicieuse tradition italienne dont le monde tombe amoureux

Panettone – traditional Italian Christmas cake

Eva Remolina/AMIC – Originaire d’Italie, le panettone est un pain sucré délicat dont l’histoire remonte à la ville de Milan en Lombardie, au début du XXe siècle. Bien que ses racines soient quelque peu incertaines, on pense que sa naissance est due à une erreur dans la recette traditionnelle du pain. Les légendes locales expliquent qu’un chef pâtissier de Milan a accidentellement ajouté des noix et d’autres ingrédients à la pâte à pain, donnant ainsi naissance à cette délicieuse création.

Le panettone est un élément incontournable sur les tables lors des festivités de Noël et du Nouvel An, et sa présence symbolise l’amour, l’union et la chance. La tradition de partager un panettone avec la famille et les amis s’est répandue dans le monde entier, étant l’un des desserts les plus consommés lors des célébrations de Noël.

La procédure de création:

Faire un panettone est un art. La pâte est préparée avec de la farine, des œufs, du sucre, du beurre et de la levure, mais ce qui distingue vraiment ce pain sucré, ce sont ses ingrédients particuliers : fruits confits, pignons de pin et raisins secs. La fermentation est une étape cruciale et peut durer jusqu’à 36 heures, ce qui donne une texture légère et un arôme irrésistiblement sucré.

Bien que le panettone classique aux fruits marinés soit le plus connu, diverses variantes ont été créées ces dernières années pour satisfaire différents goûts, notamment celles fourrées au chocolat, à la crème, aux noix ou aux fruits frais. Les innovations ont transformé ce délice traditionnel en une palette changeante de saveurs, s’adaptant aux goûts modernes sans perdre l’essence de ses racines italiennes.

Compartir a
vinum

One Comment on “El Panettone: Deliciosa tradició italiana que enamora el món”

  1. Una prova més de la degradació dels temps.L’insípid panettone que els magnifics marketinguers que son els italians mos fiquen amb cullera i bona propaganda. Res a fer amb el tortell dels reis (que amés incorpora un component m’agic i d’illusió amb la fave i l’estatueta dels reis) i que per acabra és una tradició nescuda a Catalunya però qu’enfonça les seves arrels als tortells romasn de les festes Saturnals. I molt manco resiteix els panettone devant l’immensa varietat de torrons que tenim per aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.