Baleària

Codorniu Cuvée Original És un Brut ecològic i vegà amb el cupatge tradicional de Macabeu, Xarel·lo i Parellada.

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un cava que de segur us agradarà per aquestes festes i que pertany als reconeguts cellers Codorniu. Es tracta del Cuvée Original, que és un homenatge al primer cava elaborat per Josep Raventós al 1872. És un Brut ecològic i vegà amb el cupatge tradicional de Macabeu, Xarel·lo i Parellada.

Nota de tast

Vista: Groc pàl·lid amb bimbolla molt fina i persistent. Corona blanca al centre de la copa.

Nas: Destaquen els aromes fruitals com els de la poma Granny Smith, a més dels florals i notes dolces d’ametlla fresca.

Boca: Equilibrat, fresc, cremós i de prolongat record.

Maridatge

Molls de roca a la planxa. Foto: Bep Al·lès©

És el cava ideal per a ressaltar els sabors naturals de la cuina sana i poc condimentada, on el producte en serà el protagonista. També marida amb woks, papillotes, verdures a la graella, peixos a la planxa o al vapor i les carns blanques, sense deixar de banda els rostits i la cuina nadalenca.

Navalles a la planxa. Foto: Bep Al·lès©

Acompanya els musclos, escopinyes de gallet i cloïsses  al vapor o a la planxa. També les navalles a la planxa, els cornets de mar bullits o unes gambes o escamarlans a la graella.

Llobarro a la sal, Aquarium Port de Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

Si opten pels papillotes, podem provar amb un de lloms de lluç amb verdures, o bé de filets de llenguado amb carabassó i pebres vermells, com també peixos a la sal com les orades, llobarros i besucs.

Ensalada César. Cittadella Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Graellades de verdures de temporada i també d’amanides tèbies com la de formatge de cabra amb fruits secs o amb foie.

Bacallà amb sobrassada de Menorca. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Marida a la perfecció amb els peixos blancs, com el corball, a la graella o al forn, a més del plats on el bacallà en serà el protagonista.

Canelons. Foto: Bep Al·lès©

Plats de cuina nadalenca com el gall dindi al forn, els canelons, la sopa de la reina, el bullit de Nadal i els rostits com la porcella, el capó o l’anyell.

Si voleu saber més d’aquest cava boca fresca, llarga i ple de sensacions aromàtiques el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Codorniu Cuvée Original

Gracias a Vinum Menorca esta semana les recomendamos un cava que seguro les gustará para estas fiestas y que pertenece a las reconocidas bodegas Codorniu. Se trata del Cuvée Original, que es un homenaje al primer cava elaborado por Josep Raventós en 1872. Es un Brut ecológico y vegano con el coupage tradicional de Macabeo, Xarel·lo y Parellada.

Nota de cata

Vista: Amarillo pálido con burbuja muy fina y persistente. Corona blanca en el centro de la copa.

Nariz: Destacan los aromas frutales como los de la manzana Granny Smith, además de los florales y notas dulces de almendra fresca.

Boca: Equilibrado, fresco, cremoso y de prolongado recuerdo.

Maridaje

 

Porcella al forn, comanda a casa al Bar Bananas. Foto: Bep Al·lès©

Es el cava ideal para resaltar los sabores naturales de la cocina sana y poco condimentada, donde el producto será su protagonista. También marida con woks, papillotes, verduras a la parrilla, pescados a la plancha o al vapor y las carnes blancas, sin dejar de lado los asados y la cocina navideña.

Gambes vermelles de Ciutadella a la planxa. Foto: Bep Al·lès©

Acompaña a los mejillones, berberechos y almejas  al vapor o a la plancha. También las navajas a la plancha, los caracoles de mar hervidos o unas gambas o cigalas a la parrilla.

Llenguado farcit de porros al restaurant Bahia. Foto: Bep Al·lès©

Si optan por los papillotes, podemos probar con uno de lomos de merluza con verduras, o bien de filetes de lenguado con calabacín y pimientos rojos, así como pescados a la sal como las doradas, lubinas y besugos.


Parrilladas de verduras de temporada y también de ensaladas tibias como la de queso de cabra con frutos secos o con foie.

Corvina a la brasa. Foto: Bep Al·lès©

Marida a la perfección con los pescados blancos, como la corvina, a la parrilla o al horno, además de los platos donde el bacalao será el protagonista.

Sopa de la reina. Foto: Bep Al·lès©

Platos de cocina navideña como el pavo al horno, los canelones, la sopa de la reina, el hervido de Navidad y los asados como la porcella, el capón o el cordero.

Si queréis saber más de este cava boca fresca, larga y lleno de sensaciones aromáticas se puede encontrar en VINUM, en la Calle Mariners i Pescadors, 4 del Polígono Industrial de Ciutadella.

Codorniu Cuvée Original


Thanks to Vinum Menorca this week we recommend a cava that you will surely like for these holidays and that belongs to the renowned Codorniu wineries. This is the Cuvée Original, which is a tribute to the first cava made by Josep Raventós in 1872. It is an organic and vegan Brut with the traditional blend of Macabeo, Xarel·lo and Parellada.

Tasting note

View: Pale yellow with very fine and persistent bubbles. White crown in the center of the glass.

Nose: Fruity aromas such as those of Granny Smith apple stand out, as well as floral and sweet notes of fresh almond.

Mouth: Balanced, fresh, creamy and with a long memory.

Pairing

Calamars plens al forn acompanyats de monyaco. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

It is the ideal cava to highlight the natural flavors of healthy and lightly seasoned cuisine, where the product will be its protagonist. It also pairs with woks, papillotes, grilled vegetables, grilled or steamed fish and white meats, without leaving aside roasts and Christmas cuisine.

Musclos al forn. Es Molí des Racó. Foto: Bep Al·lès©

Accompanies steamed or grilled mussels, cockles and clams. Also grilled razor clams, boiled sea snails or grilled prawns or crayfish.

Llobarro amb piparra, oliva negra i colflor. Restaurant Cabòria- Foto: Bep Al·lès©

If you opt for papillotes, we can try one of hake loins with vegetables, or sole fillets with zucchini and red peppers, as well as salted fish such as sea bass and sea bream.

Ensalada de llagosta o de pobre. Foto: Biel Cardona Capella©

Grilled seasonal vegetables and also warm salads such as goat cheese with nuts or foie.

Bacallà a la llauna. Bahia Restaurant Santandria. Foto: Bep Al·lès©

It pairs perfectly with white fish, such as sea bass, grilled or baked, as well as dishes where cod will be the protagonist.

Cuixa de be de Ruma al forn amb patató i pastanagó. Foto: Bep Al·lès©

Christmas cuisine dishes such as baked turkey, cannelloni, queen’s soup, Christmas stew and roasts such as suckling pig or lamb.

If you want to know more about this cava with a fresh, long mouthfeel and full of aromatic sensations, it can be found at VINUM, at Calle Mariners i Pescadors, 4 in the Industrial Park of Ciutadella.

Codorniu Cuvée Originale


Grâce à Vinum Menorca, nous vous recommandons cette semaine un cava qui vous plaira sûrement pour ces vacances et qui appartient aux célèbres caves de Codorniu. Il s’agit de la Cuvée Original, qui est un hommage au premier cava élaboré par Josep Raventós en 1872. Il s’agit d’un Brut biologique et végétalien avec l’assemblage traditionnel de Macabeo, Xarel·lo et Parellada.

Note de dégustation

Vue : Jaune pâle avec des bulles très fines et persistantes. Couronne blanche au centre du verre.

Nez : Des arômes fruités comme ceux de la pomme Granny Smith ressortent, ainsi que des notes florales et sucrées d’amande fraîche.

Bouche : Equilibrée, fraîche, crémeuse et avec une longue mémoire.

Couplage

Escopinyes de gallet al vapor. Mr. Jaume. Foto: Bep Al·lès©

C’est le cava idéal pour mettre en valeur les saveurs naturelles d’une cuisine saine et légèrement assaisonnée, où le produit sera le protagoniste. Il s’accorde également avec les woks, les papillotes, les légumes grillés, les poissons grillés ou cuits à la vapeur et les viandes blanches, sans laisser de côté les rôtis et la cuisine de Noël.

Cloïsses a l’Albariño. Mesón Rias Baixas, Ferreries. Foto: Bep Al·lès©

Accompagne les moules, coques et palourdes cuites à la vapeur ou grillées. Également des couteaux grillés, des escargots de mer bouillis ou des crevettes ou des écrevisses grillées.

Llobarros i escorballs a la brasa. Foto: Bep Al·lès©

Si vous optez pour les papillotes, on pourra déguster celle des longes de merlu aux légumes, ou des filets de sole aux courgettes et poivrons rouges, ainsi que les poissons salés comme la daurade, le bar et la daurade.

Bacallà ab borrida. Mon Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Il se marie parfaitement avec les poissons blancs, comme le bar, grillés ou au four, ainsi qu’avec les plats où la morue sera le protagoniste.

Plats de cuisine de Noël comme la dinde au four, les cannellonis, la soupe à la reine, le ragoût de Noël et les rôtis comme la cèpe, le chapon ou l’agneau.

Si vous souhaitez en savoir plus sur ce cava à la bouche fraîche, longue et pleine de sensations aromatiques, vous le trouverez chez VINUM, Calle Mariners i Pescadors, 4 dans le parc industriel de Ciutadella.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.