Baleària

La Fira del Llibre en Català proposa activitats de foment del llibre i la lectura per a tots els públics Bep Al·lès, editor de Foodies on Menorca presentarà el seu darrer llibre, "Sa cuina de ca n'Squella"

Tot està preparat perquè aquest dissabte, dia 25 de novembre, la plaça des Born de Ciutadella aculli una nova edició de la Fira del Llibre en Català a Menorca.

La jornada s’allargarà tot el dia, de 10.30 a 21.30 hores, i per acompanyar la venda de llibres s’han organitzat activitats de foment del llibre i la lectura per a tots els públics. El programa s’ha presentat a la Llibreria Pau aquest dimarts, 21 de novembre, amb la presència del conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports de Menorca, Joan Pons, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Ciutadella, Miquel Fullana, i representants de les llibreries participants.

Activitats per a totes les edats

La primera part del matí de dissabte està dedicada al públic més jove i familiar, amb la presentació del llibret amb les rondalles guanyadores del Premi Francesc de Borja Moll de rondalles i llegendes dels anys 2022 i 2023, i un contacontes i taller sobre l’àlbum il·lustrat El petit fabioler, d’R. Carlos Barceló Portella, a càrrec d’Art per Créixer.

Cap al migdia serà el torn de la divulgació gastronòmica, amb la presentació de la publicació Sa cuina de ca n’Squella, de Bep Al·lès Salvà, director i editor de Foodies on Menorca, que tracta sobre la cuina de la casa senyorial dels Marquesos de Menas Albas als segles XVIII, XIX i XX.

Els assistents podran tastar una recepta inclosa en el llibre, el pasteló de verdures, elaborada per Pau Sintes, jove xef europeu 2022 i que ja va elaborar plats d’aquest receptari de cuina senyorial, fa unes setmanes al Palau dels Comtes de Torre Saura. Es completarà la degustació amb el dolç talaiòtic i cervesa talaiòtica.

El capvespre s’encetarà amb l’Àgora literària, una tertúlia al voltant de la creativitat literària en la novel·la a través de l’experiència dels autors menorquins Maite Salord, Pau Faner, Josep Maria Quintana, Josep Masanés, Lluís Vergés i Joan Pons. La dinamització de l’Àgora anirà a càrrec de Carme Cloquells, acompanyada d’un suport audiovisual que il·lustrarà cada bloc temàtic. La inspiració, els dubtes, els reptes i la connexió amb els lectors seran alguns dels punts de la xerrada. (Aquesta proposta ha estat dissenyada per vaDcultura.)

Concursos lingüístics i fosquet poètic


A mitjan capvespre serà l’hora dels concursos lingüístics. En aquest cas, el públic podrà assistir a l’eliminatòria local de Ciutadella del concurs «Carta en terra…», presentat per Silve Pons. Es tracta d’un concurs adreçat a adults que competiran per demostrar els seus coneixements sobre les paraules del Diccionari Alcover-Moll, especialment les referides a Menorca. Aquesta activitat s’organitza en col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques de Menorca (inscripcions per participar-hi: Biblioteca de Ciutadella).

Finalment, tancarem la jornada amb el Fosquet Poètic, una proposta escènica que combina recitat, interpretació i música en directe. Els actors Josep Mercadal i Agnès Romeu són els encarregats de conduir l’espectacle, que comptarà amb una àmplia participació de poetes menorquins, com Ismael Pelegrí, Francesc Florit Nin, Iosune Arriaran, Sili Pons, Guillem Benejam, Bep Joan Casasnovas, Gustau Juan Benejam, Jodri Odrí, Sergi Cleofé, Anna Maria Ticoulat, Joana Bagur, Carles Mercadal Victory, i també els poetes Ponç Pons, Pere Gomila, Margarita Ballester, Damià Rotger, Llucia Palliser o Bosco Faner aportaran els seus versos per a l’espectacle. El músic Cris Juanico interpretarà alguna de les cançons del seu nou treball, Cançons de Xerxa, sobre poemes de Joan F. López Casasnovas. Fosquet poètic també inclourà un petit homenatge al poeta Antoni Moll i Camps, recentment traspassat.

Com sempre, però, els autèntics protagonistes de la Fira són els llibres i les llibreries, que tindran preparada una gran selecció de publicacions en català. Les llibreries que hi participen són Llibreria Pau, VaDllibres, Juguettos – Ca na Joana i La Torre de Papel, de Ciutadella; Sa Llibreria, de Ferreries, i Llibreria Catalana, Llibreria Sa Catòlica, Llibreria Jocs, Espai 14 i Xalallibres, de Maó.

Per cada llibre venut es rifaran vals per comprar llibres a qualsevol de les llibreries participants.

El Departament de Cultura ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Ciutadella per a l’organització de la Fira.

Bep Al·lès, editor de Foodies on Menorca presentará su último libro, “Sa cuina de ca n’Squella”, en la Feria del Libro en Catalán

Todo está preparado para que este sábado, día 25 de noviembre, la plaza del Born de Ciutadella acoja una nueva edición de la Feria del Libro en Catalán en Menorca.

La jornada se alargará todo el día, de 10:30 a 21:30 horas, y para acompañar la venta de libros se han organizado actividades de fomento del libro y la lectura para todos los públicos. El programa se ha presentado en la Librería Pau este martes, 21 de noviembre, con la presencia del consejero de Cultura, Educación, Juventud y Deportes de Menorca, Joan Pons, el concejal de Cultura del Ayuntamiento de Ciutadella, Miquel Fullana, y representantes de las librerías participantes.

Actividades para todas las edades

La primera parte de la mañana del sábado está dedicada al público más joven y familiar, con la presentación del libreto con las fábulas ganadoras del Premio Francesc de Borja Moll de fábulas y leyendas de los años 2022 y 2023, y un cuentacuentos y taller sobre el álbum ilustrado El pequeño fabioler, de R. Carlos Barceló Portella, a cargo de Art per Creixer.

Hacia el mediodía será el turno de la divulgación gastronómica, con la presentación de la publicación Sa cuina de ca n’Squella, de Bep Alès Salvà, director y editor de Foodies on Menorca, que trata sobre la cocina de la casa señorial de los Marqueses de Menas Albas en los siglos XVIII, XIX y XX.

Los asistentes podrán probar una receta incluida en el libro, el pastelón de verduras, elaborada por  Pau Sintes, joven chef europeo 2022 y que ya elaboró platos de este recetario de cocina señorial, hace unas semanas en el Palau dels Comtes de Torre Saura. Se completará la degustación con el dulce talayótico y cerveza talayótica.

El atardecer empezará con el Ágora literaria, una tertulia en torno a la creatividad literaria en la novela a través de la experiencia de los autores menorquines Maite Salord, Pau Faner, Josep Maria Quintana, Josep Masanés, Lluís Vergés y Joan Pons. La dinamización del Ágora irá a cargo de Carme Cloquells, acompañada de un soporte audiovisual que ilustrará cada bloque temático. La inspiración, dudas, retos y conexión con los lectores serán algunos de los puntos de la charla. (Esta propuesta ha sido diseñada por vaDcultura.)

Concursos lingüísticos y atardecer poético

A media tarde será la hora de los concursos lingüísticos. En este caso, el público podrá asistir a la eliminatoria local de Ciutadella del concurso “Carta en terra…”, presentado por Silve Pons. Se trata de un concurso dirigido a adultos que competirán por demostrar sus conocimientos sobre las palabras del Diccionario Alcover-Moll, especialmente las referidas a Menorca. Esta actividad se organiza en colaboración con la Red de Bibliotecas de Menorca (inscripciones para participar: Biblioteca de Ciutadella).

Por último, cerraremos la jornada con el Fosquet Poètic, una propuesta escénica que combina recitado, interpretación y música en directo. Los actores Josep Mercadal y Agnès Romeu son los encargados de conducir el espectáculo, que contará con una amplia participación de poetas menorquines, como Ismael Pelegrí, Francisco Florit Nin, Iosune Arriaran, Sili Pons, Guillermo Benejam, Bep Joan Casasnovas, Gustau Juan Benejam , Jodri Odrí, Sergi Cleofé, Anna Maria Ticoulat, Juana Bagur, Carlos Mercadal Victory, y también los poetas Ponç Pons, Pedro Gomila, Margarita Ballester, Damià Rotger, Lucía Palliser o Bosco Faner aportarán sus versos para el espectáculo. El músico Cris Juanico interpretará alguna de las canciones de su nuevo trabajo, Cançons de Xerxa, sobre poemas de Joan F. López Casasnovas. Oscuro poético también incluirá un pequeño homenaje al poeta Antoni Moll i Camps, recientemente traspasado.

Sin embargo, como siempre, los auténticos protagonistas de la Fira son los libros y las librerías, que tendrán preparada una gran selección de publicaciones en catalán. Las librerías que participan son Librería Pau, VaDllibres, Juguettos – Ca na Joana y La Torre de Papel, de Ciutadella; Sa Llibreria, de Ferreries, y Librería Catalana, Librería Sa Catòlica, Librería Juegos, Espai 14 y Xalallibres, de Maó.

Por cada libro vendido se rifarán vales para comprar libros en cualquiera de las librerías participantes.

El Departamento de Cultura ha contado con el apoyo del Ayuntamiento de Ciutadella para la organización de la Fira.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.