Cristina Pons Benavides viatja a Le Touquet per a participar en el concurs ‘European Young Chef Award’

Cristina Pons Benavides viatja a Le Touquet per a participar en el concurs ‘European Young Chef Award’

La cuinera menorquina Cristina Pons Benavides es troba aquests dies en Le Touquet, de Hauts-de-France, on aquest dimarts s’iniciarà la setena edició certamen gastronòmic ‘European Young Xef Award’ que reuneix joves talents culinaris i està organitzat per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Art i Turisme (IGCAT).

 La guanyadora del concurs local Jove Xef Menorca 2023 impulsat per la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) i Menorca Regió Europea de Gastronomia, ha viatjat fins a la regió francesa acompanyada pels seus mentors, Silvia Anglada i Toni Tarragó, i el coordinador de Menorca Regió Europea de Gastronomia, Miguel Huesa. A més, també seran presents en la competició Jaume Gomila, en representació de l’IGCAT, i una delegació de l’Escola d’Adults.

Cristina Pons Benavides representarà a Menorca Regió Europea de Gastronomia elaborant un plat titulat ‘Records’, una innovadora versió de la recepta tradicional de calamars plens que se serveix a l’illa típicament per Nadal. “Una imatge encantadora quan s’acosta Nadal, és veure els vaixells que surten del port de Ciutadella al capvespre, amb totes les seves llums, anant a pescar calamars”, explica Cristina. “La inspiració per a crear la meva versió innovadora d’aquesta recepta prové d’aquests moments festius compartits amb la meva família, i aquella sensació alegre de tornar a casa que es fa encara més forta quan es tracta de bon menjar”, apunta.

Precisament aquest dimarts a les 15 hores en les instal·lacions del Lycée Hôtelier du Touquet s’iniciarà la competició culinària amb l’elaboració de la versió tradicional, per a la qual els finalistes comptaran amb 1 hora i 30 minuts per a preparar el plat que després presentaran al jurat, que enguany disposa de la participació del guanyador de la passada edició del concurs ‘European Young Chef Award’, el menorquí Pau Sintes.

D’una altra banda, demà dimecres a les 9.00 hores començarà l’elaboració de la versió innovadora dels plats dels finalistes, que disposaran d’un temps de 2 hores i 30 minuts. La cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc el mateix dimecres a les 17.45 hores en Le Grand Hôtel.

El programa del ‘European Young Chef Award’ també inclou una trobada amb la xef pastissera Sandrine Baumann, fundadora de la Pâtisserie Santé, autora del llibre ‘Pâtisserie Santé: Reconciling greed and chronic diseases”, ambaixadora del Campionat de França de Postres 2021 i guanyadora del Taste & Health Competition 2022. Baumann explicarà als participants en el concurs culinari com la salut i la pastisseria són conceptes complementaris. De fet, les seves receptes són equilibrades i saludables, elaborades amb productes de proximitat, en la seva major part orgànics, respectant l’estacionalitat i el medi ambient.

Així mateix, els finalistes tindran l’oportunitat de visitar la Fromagerie dones Freres Bernard, a Wierre Effroy, i menjaran en el restaurant amb una estrella Michelín La Liégeoise, de l’Atlanic Hotel.

La participació en aquest concurs demostra el compromís amb el projecte Menorca Regió Europea i la plataforma de regions europees i mundials impulsada per l’IGCAT.