Baleària

Hito Rosado 2022 Elaborat a les Bodegues Cepa 21 amb 100% Ull de Llebre

Gràcies a Vinum Menorca us recomanam un vi rosat que ens ha enamorat des del primer glop. Es tracta del Hito Rosado 2022, elaborat a les Bodegues Cepa 21 amb 100% Ull de Llebre a Castrillo de Duero, província de Valladolid, pel que pertany a la DO Ribera del Duero.

Estam davant un vi jove, molt ben elaborat, aromàtic i que és ideal per les nits d’estiu.

Nota de tast

Vista: De color rosa pal, net i brillant que ens recorda el color dels vins de la Provença francesa

Nas: Fresc i expressiu. Ens regala aromes de fruites vermelles i subtils notes de flors blanques que li aporten complexitat.

Boca:  Expressiu, amb una marcada acidesa i un final lleugerament golós.

Maridatge

Arròs a la paella amb llomàntol gallec. Mesón Rías Baixas. Ferreries. Foto: Bep Al·lès©

Marida plats de pasta, ensalades, aperitius, arrossos i carns vermelles

Pizza d’embotits italians a Ti Amo. Foto: Bep Al·lès©

Ideal per acompanyar tant canelons, lasanya, pizza com plats de pasta. Des d’uns espagueti amb gambes i cloïsses a una pizza de salmó, tot passant per uns canelons de peix o una lasanya de carn de pollastre i bolets, sense deixar de banda els plats de pasta fresca d’autor.

Ensalada d’estiu. Foto: Bep Al·lès©

Ensalades com la d’estiu amb patata bullida i tonyina, o l’ensalada de pobre amb llagosta vermella de Menorca. També les ensalades de mesclum amb formatge de cabra i fruits secs o una ensalada de tomàtiga d’estiu amb ceba morada, all laminat i bonítol del nord.

Musclos a la marinera. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Ens va perfecte per a prendre com aperitiu tot compartint uns calamars a la romana, unes escopinyes de gallet al vapor, uns musclos de Maó amb salsa maonesa, unes cloïsses a la marinera o un pop a la gallega.

Arròs melós amb cigala. Foto: Bep Al·lès©

Arrossos a la paella com el de marisc; el de gambes vermelles i pebres vermells; la paella negre amb sípia, carxofes i acompanyada d’all i oli, un arròs caldós d’escamarlans i rap o bé un arròs dins es tià amb cigala de Menorca.

Llagosta amb patates fregides i ous estrellats. Restaurant Mr. Bep’s. Foto: Bep Al·lès©

Marida amb la llagosta vermella de Menorca fregida amb ous estrellats i patates, com un arròs melós o una caldera de llagosta.

Mitjana de bou de raça vermella a la pedra al restaurant Miramar a Cala Blanca. Foto: Bep Al·lès©

També ideal per a donar un punt de frescor a les mitjanes de vaca vermella de Menorca al caliu, entrecots de vaca menorquina a la brasa o unes costelletes d’anyell de Menorca a la graella.

Si voleu saber més d’aquest vi rosat molt aromàtic i encantador el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.