Baleària

Sopa o fideus amb serrans i serrans fregits

Aquest és un dels menjars més típics de les anades a vega o a fora i de les estades d’estiu a la vorera de la mar. Després d’una bona pescada de serrans, que haurem fet net a la vorera i amb aigua de la mar, separarem els caps, amb els que farem la sopa i els cosos els fregirem amb un bon oli d’oliva i una mica enfarinats, si bé moltes vegades no cal, i ens serviran de segon plat.

Per a la sopa farem un bon sofregit d’alls, pebre verd i tomàtigues d’estiu, que el farem ben confitar; açò vol dir uns 10 minutets a foc baix. Hi incorporam els caps dels serrans, hi feim un parell de remenades i hi afegim tres plats d’aigua per comensal. Ho tastam de sal. Feim que arranqui el bull i que cogui de vint minuts a mitja horeta.

Passat aquest temps, colarem el suc, per tal d’evitar que hi hagi espines, tornam a posar el suc dins l’olla o tià de terra, i quan agafi el bull hi afegirem els fideus, un punyat per persona, i els feim bullir el temps indicat al paquet per el fabricant.

Feim una picada d’all i julivert amb uns brins de safrà -si no en tenim hi podem posar colorant alimentari groc, el que es posa a l’arròs- i ho aferirem 5 minuts abans d’acabar la cocció dels fideus.

Mentrestant, tindrem una paella amb oli d’oliva, enfarinarem els serrans i els fregirem al punt desitjat i els servim al centre de la taula dins safates i servim, també, els plats de fideus.

Sopa de pescado de roca con fideos

Sopa de serrans amb fideus. Foto: Bep Al·lès©

Éste es una de los platos más típicos de la cocina marinera de Menorca y que pocas veces encontraremos en los restaurantes. Después de una buena captura de pescado de roca que habremos limpiado en la orilla y con agua del mar, separaremos las cabezas de los peces, con las que haremos la sopa y los cuerpos las freiremos con un buen aceite de oliva y un poco enharinados, aunque muchas veces no es necesario, y nos servirán de segundo plato.

Para la sopa haremos un buen sofrito de ajos, pimiento verde y tomates de verano, que cocinarenos unos 10 minutos a fuego bajo. Incorporamos las cabezas de los pescados de roca, removemos con el sofrito y añadimos tres platos de agua por comensal. Lo probamos de sal. Esperamos que arranque a hervir y cueza de veinte minutos a media horita.

Pasado este tiempo, colaremos el caldo, para evitar que haya espinas, volvemos a poner el caldo en la olla o en la cazuela de barro y cuando coja el hervor añadiremos los fideos, un puñado por persona, y los hacemos hervir el tiempo indicado en el paquete por el fabricante.

Hacemos una picada de ajo y perejil con unas hebras de azafrán -si no tenemos podemos poner colorante alimentario amarillo, el que se pone en el arroz- y añadimos esta picada 5 minutos antes de terminar la cocción de los fideos.

Mientras tanto, tendremos una sartén con aceite de oliva, enharinaremos los peces y los freiremos en el punto deseado y los servimos en el centro de la mesa en bandejas y servimos, también, los platos de fideos.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.