Baleària

Glàrima Jove Rosat

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi rosat de la DO Somontano que de segur us agradarà. Es tracta del Glárima Jove Rosat, elaborat amb un cupatge de Syrah i Cabernet Sauvignon. Verema nocturna a la segona setmana d’agost que li aporta frescor i equilibri.

Nota de tast

Aspecte: Rosa intens amb reflexes violàcis.

Nas: Sucoses notes de fruita vermella com la maduixa, el gerds i la síndria, acompanyades amb notes de iogur.

Boca:  Intens i equilibrat, ple de matisos fruitals amb un atractiu final fresc i sedós.

Maridatge

Gerret escabetxat. Foto: Bep Al·lès©

Conserves de peix i marisc com cloïsses, escopinyes de gallet, navalles, musclos amb salsa de vieira, escabetxats, com també aquests mateixos però frescs i cuinats al vapor o a la planxa, o bé amb salses com la verda.

Tià de sípia amb salsa. Foto: Bep Al·lès©

Pop a la gallega, sípia amb salsa, calamars a la romana o a l’andalusa, calamars plens a la menorquina, pop amb cebes, fritures de peix i marisc.

Rissoto amb gambes i espàrrecs. Soco Gràcia a BCN. Foto: Bep Al·lès©

Plats de pasta i cuina italiana, des de pizza a rissotto passant per espaguetis amb cloïsses i gambes, macarronades de peix, tortellinis plens de salmó, o espagueti al nero di sèpia amb salmó o bé amb gambes vermelles.

Fideuada cega de marisc. Restaurant Can Tito. Es Molinar. Palma. Foto: Bep Al·lès©

Marida amb els arrossos de peix i marisc, també amb calderes i calderetes, a més de fideuades i arrossejats.

Tià de conill amb cebes. Foto: Bep Al·lès©

Canons amb conill, conill amb cebes, conill amb gambes, pollastre amb escamarlans.

Tacos de tonyina amb mahonesa de ‘chipotle’. Foto: Ana Marquès Hidalgo©

També és una bona elecció per a cuina oriental o sudamericana, per tant bon company del sushi, dels tiraditos i ceviches de peix, tacos i enchiladas, com també d’una causa limenya amb pop o un aguachile de tonyina vermella.

Si voleu saber més d’aquest vi rosat jove, ple de fruita i amb molt bon bevent, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.