Ramon Bilbao Verdejo 2021

Vegà, fresc, elegant i que va més enllà

Ramon Bilbao Verdejo 2021

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam l’anyada de 2021 del Ramon Bilbao Verdejo 2021, aquest monovarietal de la DO Rueda, amb el segell de vi vegà, fresc i elegant. Un vi, que com diu la seva etiqueta, va més enllà.

Nota de tast

Aspecte: Color groc palla amb iritzacions verdoses i encerades. Net i brillant amb presència de llàgrima.

Nas: Net i amb una potència aromàtica que convida a passar uns minuts amb el nas a la copa. Notes de fruites madures, casi confitures, juntament amb delicats tocs a herba acabada de segar i anisats co el fonoll, a més d’aranja i flor de gessamí

Boca:  Fresc i equilibrat, alegre i expressiu, però amb un tacte glicèric i estructurat on s’equilibra el plaer de la mineralitat amb balsàmics i subtils notes de rebosteria.

Maridatge

Llobarro amb piparra, oliva negra i colflor. Restaurant Cabòria- Foto: Bep Al·lès©

Perfecte com aperitiu i acompanyant plats freds com cremes, verdures al vapor, ensalades, formatges cremosos i carns blanques, a més de peix i marisc.

Calamars a la romana. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Ideal per a compartir amb uns calamars a la romana, un carpaccio de gamba vermella de Ciutadella, salmó fumat, foie, tataki de tonyina o un tàrtar de salmó, a més de pernil ibèric.

Li van be les verdures al vapor, però millor si evitau els espàrrecs verds i les carxofes. També una graellada de verdures o una escalivada.

Ensalada César. Cittadella Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Ensalada de formatge de cabra amb fruits secs, ensalada César, amanida de pollastre cruinxent, ensalada de tomàtiga cor de bou, ceba i formatge vell de Menorca…

Acompanyarà una taula de formatges de Menorca semi curats i a la vegada cremosos, a més del Cala Blau i Cala Blanc, la “torta amb safrà” de Santa Margalida, a més de formatges de vaca com el d’Arzua Ulloa, brie, o una torta del Casar.

Pollastre amb espècies, curri i vermuth blanc. Foto: Bep Al·lès©

Conill amb cebes, pollastre amb gambes o escamarlans, gall dindi amb prunes, pollastre al curri o Tika Masala, confit d’ànec amb salsa de magranes o pollastre amb ametlles a l’estil chinès.

El guanyador del sorteig ha estat el nostre subscriptor Joan Villalonga, que a més del vi ha rebut un bòtil d’AOVE ecològic de Morvedra Vell.

Si voleu saber més d’aquest Rioja Reserva, tradicional i expressiu, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/