Ona Morante, un canvi d’aires necessari

"Ca na Pilar ens ha permés criar i estar amb els nostres fills com i quan hem volgut"

Ona Morante, un canvi d’aires necessari

Miriam Triay/ES Migjorn Gran – Ona Morante, catalana de naixement, fa gairebé deu anys que ja és una menorquina més. Deixant tot el que tenien a Barcelona i sense mirar enrere, Ona i el seu home, Víctor Lidón, van decidir agafar un dels restaurants més coneguts, actualment, d’Es Migjorn Gran, Ca na Pilar.

Gràcies a aquesta passa tan important en la vida del matrimoni català, Lidón va poder fer realitat el seu somni de convertir-se en xef de prestigi i posseir un restaurant propi.

“Vam engegar el projecte junts, per poder emprendre una vida més tranquil·la i més units com a família. En aquells moments ja teníem el nostre primer fill. I volíem poder passar més temps els tres junts. Al final es tracta d’una feina de temporada”. Així, i gràcies a aquest canvi d’aires necessari, la família Lidón Morante va poder començar a planejar un futur conjunt. I en un ambient molt més tranquil, calmat i segur, “ideal per poder criar als nostres fills de la forma que hem volgut”.

La feina de l’Ona, però, i en aquest sentit, va quedar en un segon pla. La seva passió es trobava en el món de la fotografia i el multimèdia. Una vida de freelance de la qual gaudia abans de fer aquest canvi. I que, més endavant, li agradaria reprendre. “Tampoc és que ho trobi a faltar, hem estat molt ocupats amb el projecte de Ca na Pilar, un projecte que ens ha omplert molt, i ha sigut decisiu a les nostres vides. Però sí que, a la llarga, m’agradaria desvincular-m’hi una mica, almenys, físicament, i poder tornar a centrar-me en el que m’apassiona, en el meu camp professional”.

Un restaurant, Ca na Pilar que, i en aquests moments, ho significa tot per ella. “Ens ha permès viure com nosaltres hem triat. Nosaltres li hem donat tot, però Ca na Pilar també ens ho ha donat tot a nosaltres”. Així, l’establiment significa moltes coses, tant a nivell personal com professional, per Ona -ella mai havia treballat en el sector hoteler, i durant aquesta dècada, ha après molt-, però, sobretot, per Víctor. “Ell és el Sol, sense el Víctor no hi ha projecte. I jo form part dels satèl·lits que roten al seu voltant. Jo sostinc al Víctor, sense jo, el projecte com el tenim entès, no hagués pogut existir. Ell sense mi no ho hauria pogut fer, però sense ell no tindríem projecte”.

El futur d’Ona encara està per confirmar, però el que sí està clar, és que ha pogut ser la mare i l’esposa, en definitiva, la persona que ella ha escollit; i, en certa manera, de forma diferent a com ho havia concebut en un primer moment, també ha pogut ser la professional que ha desitjat. I, segurament, com ella mateixa afirma, a la llarga, podrà reprendre la fotografia i el multimèdia com a parts primordials de la seva vida laboral.