Baleària

Bascarlon Sauvignon 2021 Rueda Elaborat als coneguts cellers "Cuatro Rayas"

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us oferim un Sauvignon blanc. El Bascarlon Sauvignon 2021 Rueda, dels coneguts cellers “Cuatro Rayas” elaborat a la localitat vinatera de La Seca, Valladolid, coneguda per la qualitat de les seves vinyes i en les elaboracions de Verdejos i Sauvignons. És un vi molt apropiat per aquesta primavera i especialmente els diez que faci bo. Estam davant un vi fresc, amb molta fruita i que ens convida a compatir-lo en bona companyia.  Apuntar també que és un vi ecològic i vegà.

Nota de tast

Aspecte: Groc lleuger color palla amb reflexos verd llimona.

Nas: Aromes de fruites tropicals amb molt bona intensitat, aromes de poma verda i plàtan. Notes d’herba fresca i albercoc.

Boca:  Pas agradable, ample, amb notes de poma verda, plàtan i lichi. Entrada sedosa i envellutada. Records a albercoc.

Maridatge

Gall de Sant Pere fregit amb alls. Asador Molí des Comte. Foto: Bep Al·lès©

Marida amb peix i marisc, ensalades tebes, arrossos i calderes a més de plats de cuina oriental.

Corvina a la graella. Foto: Bep Al·lès©

És el peix ideal per acompanyar peixos al caliu o a la planxa com els molls de roca, llobarros, orades i corvines.

Calamars a l’andalusa. Restaurant Ses Àncores. Cala Ratjada. Mallorca. Foto: Bep Al·lès©

També ens anirà a la perfecció acompanyant uns serrans fregits, a més de calamars a l’andalusa o a la romana, calamarsons i espietes fregides, raors fregits o una fritada de peix i marisc variat.

Fideuada cega de marisc. Restaurant Can Tito. Es Molinar. Palma. Foto: Bep Al·lès©

Arrossos caldosos i calderes de peix i de marisc. També paelles de marisc o de mar i muntanya com la de conill amb llagosta o de pollastres, sípia i gambes, a més de fideuades cegues de marisc.

Bacallà gratinat amb all i oli i sobrassada. Restaurant Ses Àncores. Cala Ratjada. Foto: Bep Al·lès©

Marida bé amb els plats de bacallà, als que donarà la frescor i acidesa necessària. Bacallà a la mel, bacallà gratinat amb all i oli i sobrassada, bacallà amb porros…

Taco de gall de Sant Pere. Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

Una bona elecció per acompanyar sushi, o bé cuina nikei i mexicana, aportant frescor i contrast a aquestes elaboracions.

Paco Gonyalons i Bea Lapiedra.

Els guanyadors del sorteig han estat en Paco Gonyalons i na Bea Lapiedra, que també han estat obsequiats amb un bòtil d’AOVE ecològic de Morverdra Vell.

Si voleu saber més d’aquest Rioja Reserva, tradicional i expressiu, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.