Baleària

Cristina Pons Benavides ha estat escollida Jove Xef Menorquina 2023 José María Borrás queda en segon lloc amb una proposta innovadora i d'alta gastronomia

Cristina Pons Benavides ha estat escollida Jove Xef Menorquina 2023 a la final del concurs que s’ha celebrat aquest matí a “Ca n’Aguedet, Centre de Formació de Càritas Menorca” i, per tant, representarà a l’illa en la competició de regions gastronòmiques ‘European Young Chef Award’, que es durà a terme entre el 20 i el 24 de novembre a Hauts-de-France (Francia).

El xef José María Borrás. Foto: Bep Al·lès©

 Juntament amb José María Borrás, els dos concursants han cuinat dos plats de canons amb conill, en la versió tradicional i innovadora, i els han defensat davant els membres del jurat.

L’adaptació a la nova cuina dels canons amb conill feta per Cristina Pons. Foto: Bep Al·lès©

Pons ha presentat la versió tradicional explicant que per a ella ha suposat un repte. “Era un plat que de petita no m’agradava gens i aquesta ha estat una forma de reconciliar-me amb ell”. D’una altra banda, la versió innovadora, que ha titulat ‘Peuades damunt s’arena’, en referència a la coneguda cançó del grup menorquí Ja t’ho diré, “Si véns”,  pretenia mostrar que “tot canvia i es transforma, però res deixa de ser el que era”.

Cristina Pons Benavides. Foto: Bep Al·lès©

 Cristina Pons té 23 anys i és estudiant de segon curs del Grau Superior de Cuina a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona. A més, ha fet feina, entre d’altres, a les cuines de l’Hotel W, el restaurant Fang i Aram i el restaurant Rels. També ha estat guanyadora del concurs ‘Prepara el teu futur-Nous talents de la cuina italiana IV Edició, 2022’.

La versió innovadora dels canons amb conill creada per José María Borrás. Foto: Bep Al·lès©

 El veredicte s’ha donat a conèixer prop de les tres del capvespre, després de sis hores d’un certamen que s’ha pogut seguir en streaming i que ha conduït la periodista Clara Aymamí des de ‘Ca n’Aguedet, Centre de Formació de Càritas Menorca’. El conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, ha estat l’encarregat d’anunciar el guanyador i de lliurar el diploma acreditatiu de Jove Xef Menorquina 2022 a Cristina Pons.

El jurat ha estat presidit per Bep Al·lès, periodista i president de l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears, acompanyat de Bep Caules, propietari del Cafè Balear;  Sion Bosch, del portal Cómete Menorca; Juan Carlos García, propietari de “La Fábrica de Farry” i “Tapas Gastrobar” i Ester Gomez, de centre d’ensenyança de cuina de Ca n’Aguedet.

El cuiner Víctor Bayo. Foto: Bep Al·lès©

 A més, durant l’acte s’ha celebrat activitats complementàries com un showcooking a càrrec del xef Víctor Bayo que ha preparat unes formatjades jueves, així com música en directe amb el duet Mónica i Sergi i una degustació sensorial de formatges, vins i altres productes locals a càrrec de Sa Cooperativa del Camp.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.