Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

El Govern presenta les activitats del Dia de les Illes Balears En total, hi haurà 267 actes culturals, esportius, gastronòmics i infantils

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha presentat aquest dimecres a Ca n’Oleo, a Palma, les activitats organitzades amb motiu del Dia de les Illes Balears 2023 i que enguany també s’emmarquen dins la commemoració del quarantè aniversari de l’Estatut d’autonomia.

En total, hi haurà 267 actes culturals, esportius, gastronòmics i infantils, dels quals 160 seran a Palma, 36 a Menorca, 30 a Eivissa i 4 a Formentera. Als actes tradicionals de la diada, cal sumar-hi la resta d’actes de l’Estatut d’autonomia, que també hi haurà aquests dies. Així ho han anunciat la consellera Garrido i el director general de Relacions Institucionals i Cooperació Local, Francesc Miralles, durant la roda de premsa en què han detallat els actes que ja comencen aquest dissabte i que s’estendran fins a principi de març, si bé en el cas dels quaranta anys de l’Estatut duraran tot l’any.

Garrido ha destacat que «enguany tindrem una diada molt especial, perquè celebram els quaranta anys del nostre Estatut, que ha estat un marc de convivència bàsic durant tots aquests anys. En totes les activitats, d’alguna manera, hi serà present el tema dels quaranta anys, directament o indirectament». Entre alguns dels actes més especials per celebrar aquest aniversari, ha explicat que hi haurà un concert de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears a Mallorca, Menorca i Eivissa, que es repartirà un còmic sobre les quatre dècades de l’Estatut o que l’Institut d’Estudis Autonòmics presentarà una edició especial amb motiu de l’efemèride.

Garrido ha agraït la col·laboració dels consells insulars, amb els quals s’han signat convenis de col·laboració per desenvolupar activitats adaptades i arrelades a cada territori, i dels ajuntaments. Concretament, s’han destinat un total de 72.000 euros per finançar les activitats dels consells i 2.000 euros per a cada activitat organitzada pels municipis.

Cal destacar, a les zones de l’avinguda d’Antoni Maura, el passeig de Sagrera i la plaça de la Drassana, el ja tradicional Mercat del Dia de les Illes Balears, que ofereix un espai propi per als mestres artesans. Hi haurà també la Fira del Producte de Qualitat DO al parc de la Mar, en la qual participen productors i entitats que disposen de segell de qualitat. I la zona de la Feixina es consolida com un espai gastronòmic, en què hi haurà la tradicional Fira de les Cases Regionals i la Mostra de Cuina de les Illes Balears, amb representació de les quatre illes.

Garrido ha detallat que enguany hi haurà «una presència destacada d’activitats per promoure la igualtat, com un partit de futbol i diferents activitats de l’IBDONA a la Mostra GOIB, així com activitats inclusives amb la Fundació per a l’Esport Balear i la Federació d’Esport Adaptat, que enguany disposaran d’un espai propi i més ampli al passeig del Born, per mostrar les seves activitats».

Per la seva banda, el director general de Relacions Institucionals i Cooperació Local, Francesc Miralles, ha volgut destacar que la part cultural hi serà molt present i, per això, enguany repetim «el concert central de la diada al passeig del Born, que començarà a les 18.30 h i comptarà amb les actuacions de Tomeu Penya i Avalanx».

No hi faltarà un espai expositiu per al Govern, com cada any. Serà al parc de la Mar, amb mostra dels projectes que es duen a terme i tallers, demostracions, activitats infantils, entre d’altres, i amb la participació de totes les conselleries. Hi haurà un envelat central per dur-hi a terme les activitats d’ensenyaments artístics, la majoria d’aquestes de caire participatiu. A més a més, aquesta diada tornarà a ser una oportunitat per conèixer de més a prop les nostres institucions, per la qual cosa es mantenen també les jornades de portes obertes al Consolat, el Parlament, el Consell Insular de Mallorca, al Museu Es Baluard, al Museu de Mallorca, al Palau de Congressos, al Museu del Palau March, al Museu Històric Militar de Sant Carles, entre d’altres.

Cal recordar que l’acte central de la celebració serà el pròxim dimarts 28 de febrer, amb el lliurament de les medalles d’or i els premis Ramon Llull, màxims guardons que atorga la Comunitat Autònoma.

Amb tot, el Govern vol que el Dia de les Illes Balears aculli de manera inclusiva, transversal i oberta una multitud de propostes que atreguin la ciutadania i la facin sentir partícip de la celebració. Ha de ser una jornada cohesionadora i vertebradora, en la qual es fomenti el coneixement de la realitat de cada illa, amb les seves peculiaritats, i que, alhora, permeti el reconeixement de tot allò que ens uneix.

Campanya comunicativa

El Govern de les Illes Balears, amb motiu del Dia de les Illes Balears i de la commemoració del quarantè aniversari de l’Estatut, ha dissenyat dos logotips commemoratius que estan disponibles en el Manual d’identitat corporativa del portal web de la CAIB.

A més, es posa en marxa una campanya comunicativa en què els ciutadans i ciutadanes de les quatres illes comparteixen les seves històries i opinions sobre la cohesió i la unitat dels illencs.

El vídeo, que s’ha enregistrat a les quatre illes, Menorca, Eivissa, Formentera i Mallorca, es podrà veure a través de les xarxes socials del Govern de les Illes Balears i també a IB3 i a televisions privades. A més, la campanya comunicativa de l’executiu també inclou falques de ràdio, gràfiques en premsa escrita i bàners a la premsa digital, en què s’informa de totes les activitats musicals, esportives i culturals, entre d’altres, organitzades per commemorar el Dia de les Illes Balears i els quaranta anys d’Estatut d’autonomia.

Podeu veure el vídeo en l’enllaç següent: https://youtu.be/xM5iZEfbhoA.

Podeu consultar tot el programa d’actes actualitzat en el web diada.caib.es.

 

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.