Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Déntol al forn

INGREDIENTS

1 o 2 déntols (segons la grandària)

4 patates

2 cebes

4 tomàtigues grosses

4 o 5 grans d’all

1 branca de julivert

sal

un parell de culleradetes de pebre vermell

oli d’oliva

aigua

PREPARACIÓ

Primer de tot pelarem les patates i les tallarem a rodelles i les podem sofregir una mica. Les col·locarem dins un tià de terra, les salarem i al damunt hi posarem un llit de rodelles de ceba tallada ben fina i ho regam amb oli d’oliva. Després hi posam al damunt un pols de pa ratllat amb all i julivert i un pols de pebre vermell. Ho posam al damunt els peixos, els salem, i també els hi posam un raig d’oli d’oliva, i després la mescla de pa ratllat. Damunt una nova capa de patates que cobreixi els peixos, altra vegada un raig petit d’oli, i les tomàtigues partides per la meitat. Damunt cada tomàtiga hi posarem un pessic de sal, un altre de sucre o una culleradeta de mel, all i julivert picat i pa ratllat. Un bon raig d’oli, i pels costats del tià hi afegim un got d’aigua, que no sigui de l’aixeta, o opcionalment un got de vi blanc sec.

Ho enfornam uns vint minutets o fins que vegem que les patates estan llestes. El peix no s’ha de coure massa, ja que quedaria molt sec.

Nota: Hi ha qui primer fregeix les rodelles de patates i després les posa al tià.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.