Baleària

Porcella rostida

Ingredients: 1 porcella d’uns 6 quilos de pes, 1 litre d’oli d’oliva, 4 llimones, pebre negre, alls i fulles de llor.

Els primer que farem serà salar la porcella, que estarà ben neta i preparada per a dur al forn. Seguidament exprimirem les llimones i dins un ribell mesclam el suc de llimona amb el pebre negre i l’oli d’oliva. Amb aquesta mescla ben regarem la porcella, ja col·locada dins el recipient d’enfornar. Hi afegim dues cabeces d’alls senceres i unes quantes fulles de llor. Ho enfornam a foc fort i de tant en tant anam regant la porcella amb aigua fins que estigui ben cuita amb la pell ben cruixent.

Per a saber si la porcella està ben cuita, clavarem un escuradents a la cuixa -al lloc amb més carn,- i quan l’escuradents surti ben sec, açò vol dir que la porcella està llesta per servir.

Ho acompanyarem de patató al forn o bé de patates fregides tallades a cantells que podem afegir al rostit en el moment d’encendre el grill, açò vol dir als darrers deu minuts de cocció. També hi ha que en lloc de patató o patates fregides l’acompanya d’una amanida de lletuga i ceba blanca.page212image714527616 page212image714529072 page212image714529280 page212image714529488

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.