Els xucladors o panets de crema, una elaboració amb perill de desaparèixer

Els que passam de la mitja dècada podem recordar encara que per a fer la bereneta ens solien comprar a vegades un xuclador, així els hi deim a Ciutadella als panets de crema, que eren una delícia amb el pa de llet esponjós i el farciment de crema feta de vermells d’ous, perquè encara tots aquells productes de rebosteria eren casolans, i no s’empraven preparats químics per a elaborar-los.

Fa unes setmanes vaig anar al Forn de Can Diego, a la placeta d’Artrutx i al seu mostrador de rebosteria menorquina hi vaig veure els xucladors, juntament amb les coques de sofrit, de pruna, els panets de viena amb sobrassada, formatjades de carn, formatjades de peix, rubiols salats i banyes plenes de picadillo, a més de veure a un dels prestatges les galetes de bicarbonat i les galetes molles, que encara elaboren a l’antic forn de Sa Placeta.

Vaig comprar el xuclador i vaig recordar quan era petit hi anava amb s’àvia Irene, que agafat de la seva mà creuaven una Contramurada amb molt poc tràfic, la placeta d’Artrutx amb la seva font enmig i entravem a Can Diego per a comprar sa bereneta.  L’aroma del pa elaborat amb mantega i la crema amb aromes de vainilla van tornar de cop al meu cervell.

Records d’infantesa que en són la memòria gastronòmica de cadascun de noltros.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.