Baleària

Patates fregides amb ous estrellats i botifarró blanc

Ara que sembla que comença a refrescar un poc, us proposam un berenar de forquilla, que també pot ser un segon plat a l’hora de dinar o plat únic per sopar, si ho feim a bona hora.

Es tracta d’un dels clàssics de la nostra cuina pagesa i també de la cuina d’anar a fora, les patates fregides amb alls i llorer, acompanyades d’ous estrellats i botifarró blanc fregit. Un plat tant calòric com saborós i que, encara que sigui un pecat, arrodonirem muant una bona llesca de pa de pagès en el vermell dels ous estrellats.

Ous estrellats amb patates fregides i botifarró blanc. Foto: Bep Al·lès©

Ingredients per a 4 persones

  • 1 quilo de patates
  • 2 ous ben frescos per persona
  • 2 o 3 tallades de botifarró blanc per persona
  • 1 fulla de llor
  • 4 grans d’all
  • Oli d’oliva
  • Sal

Elaboració:

Pelarem les patates i les tallarem a cantells o a tires, al vostre gust, les passarem per aigua i les eixugarem un poc.

Dins una paella amb oli d’oliva, hi posarem una fulla de llor i 4 grans d’all sense pelar i deixarem a bon foc fins que comencin a sofregir, esperam un minutet i hi posarem les patates tallades, anant alerta que no esquitxin. Les deixarem fregir a bon foc uns 10 minuts llargs, fins que vegem que estiguin ben daurades.

Les treim i les posam damunt una bandeja o safata on hi haurem posat una fulla o dues de paper de cuina per tal que es begui l’excés d’oli.

Fregirem els ous al punt desitjat, hi ha qui els vol més crus i altres amb el vermell ben fet. Llevam el paper de cuina de les patates i posam els ous repartits damunt les patates.

Llevam l’oli de la paella, just n’hi deixarem una mica i fregirem banda i banda els talls de botifarró i els afegim als ous i les patates i servim tot d’una.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.