Arròs brut

Ingredients: 1 colomí o 1 tudó, 4 tords, 4 guatleres, 2 perdius, 250 g de costella pelada, 500 g d’esclata-sangs o cames seques, 1 bocinet de sobrassada, 4 grans d’all, 1 pebre verd, 4 tomàtigues de ramallet, un plat de caragols cuinats, 4 cors de carxofa, 200 g de fe- solets, sal, pebre bo, espècies d’arròs brut (pebre de Jamaica, clau, canyella, nou moscada), arròs bomba, oli d’oliva i aigua.

Elaboració: Un cop tinguem tots els ocells esplomats i nets de panxes, tallarem el colomí en octaus, els tords i les guatleres per la meitat i les perdius a quarts. Ho salpebrem, juntament amb les costelles pelades, i els talls de sobrassada sense pell o pasta de sobrassada, i ho ben sofregim dins un tià de terra amb oli d’oliva. Un cop els talls estiguin ben dauradets els treim del tià i els reservam.

Amb el mateix oli farem un sofregit amb els alls, el pebre verd i les tomàtigues de ramallet i ho deixem ben confitar a foc dolç, donant una remenada de tant en tant, per després posar-hi els esclata-sangs i els caragols i deixem confitar uns cins minuts més i posam una culleradeta de les de cafè amb les espècies d’arròs brut i seguidament hi afegim els talls d’aviram, deixam confitar un poc i abocam uns dos o tres litres d’aigua o brou de pollastre i portam a embullició.

Quan comenci a bullir hi posau els cors de carxofa tallats a quarts, els fesolets i tastau de sal i corregiu si cal. Hi posau safrà o colorant i deixeu bullir uns 10 minuts. Passat aquest temps hi afegim un punyat d’arròs per comensal i deixem que es faci dins el tià a foc moderat uns 18 minuts.

Si heu reservat els fetges de les aus, els haureu sofregit dins una paella amb oli d’oliva i després d’haver fet una picada amb all i julivert els afegiu al tià just després de posar-hi l’arròs i ho remenau perquè es reparteixi ben bé amb el brou. Queda més gustós.

Nota: Hi ha qui treu part del brou quan hi posa l’arròs i n’hi va afegint així com l’arròs es beu el suc. Cal recordar que és un arròs que ha de ser caldós.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.