Arròs brut

Ingredients: 1 colomí o 1 tudó, 4 tords, 4 guatleres, 2 perdius, 250 g de costella pelada, 500 g d’esclata-sangs o cames seques, 1 bocinet de sobrassada, 4 grans d’all, 1 pebre verd, 4 tomàtigues de ramallet, un plat de caragols cuinats, 4 cors de carxofa, 200 g de fe- solets, sal, pebre bo, espècies d’arròs brut (pebre de Jamaica, clau, canyella, nou moscada), arròs bomba, oli d’oliva i aigua.

Elaboració: Un cop tinguem tots els ocells esplomats i nets de panxes, tallarem el colomí en octaus, els tords i les guatleres per la meitat i les perdius a quarts. Ho salpebrem, juntament amb les costelles pelades, i els talls de sobrassada sense pell o pasta de sobrassada, i ho ben sofregim dins un tià de terra amb oli d’oliva. Un cop els talls estiguin ben dauradets els treim del tià i els reservam.

Amb el mateix oli farem un sofregit amb els alls, el pebre verd i les tomàtigues de ramallet i ho deixem ben confitar a foc dolç, donant una remenada de tant en tant, per després posar-hi els esclata-sangs i els caragols i deixem confitar uns cins minuts més i posam una culleradeta de les de cafè amb les espècies d’arròs brut i seguidament hi afegim els talls d’aviram, deixam confitar un poc i abocam uns dos o tres litres d’aigua o brou de pollastre i portam a embullició.

Quan comenci a bullir hi posau els cors de carxofa tallats a quarts, els fesolets i tastau de sal i corregiu si cal. Hi posau safrà o colorant i deixeu bullir uns 10 minuts. Passat aquest temps hi afegim un punyat d’arròs per comensal i deixem que es faci dins el tià a foc moderat uns 18 minuts.

Si heu reservat els fetges de les aus, els haureu sofregit dins una paella amb oli d’oliva i després d’haver fet una picada amb all i julivert els afegiu al tià just després de posar-hi l’arròs i ho remenau perquè es reparteixi ben bé amb el brou. Queda més gustós.

Nota: Hi ha qui treu part del brou quan hi posa l’arròs i n’hi va afegint així com l’arròs es beu el suc. Cal recordar que és un arròs que ha de ser caldós.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris