Baleària

Bunyols de Tots Sants

Ingredients: 200 g de patata, 1 sobre de llevat ràpid, 400 g de sucre, 1.100 g (un almud) de farina, 6 ous i 300 g de mantega.

Elaboració: Es prepara el llevat amb un ou i quan ha tovat hi afegim una pastafeta de les patates bullides, la farina, el sucre, 5 ous i la mantega. Ho deixam tovar de nou i ho aclaramem un poc amb aigua teba ensucrada i uns ous i esperam un altra vegada que torni a tovar per tercera vegada.

La segona operació important consisteix en fregi-los. Es pot fer amb sèu o amb oli, tinguent en compte que ha de ser en quantitat i a foc molt viu.

Per a fer els bunyols es té preparat un recipent amb aigua on hi banyarem els dits i agafarem un poc de pasta que enrollatrem en els mateixos i la deixarem caure dins la paella. D’aquesta manera es forma l’anell del clàssic bunyol. Després sols resta adornar-los amb sucre en pols o granulada i els servim.

Els bunyols de Tots Sants es mengen a l’illa sucant-los (mullant-los) amb arrop de rem o figa de moro. També mullats amb mel de Menorca.

Nota: Aquesta recepta prové d’un receptari de costums populars publicat a les pàgines del Setmanari El Iris de l’any 1943, dins la secció un plat per demà (Un plato para mañana) que signava el col·laborador Sisa.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.