Bunyols de Tots Sants

Bunyols de Tots Sants

Ingredients: 200 g de patata, 1 sobre de llevat ràpid, 400 g de sucre, 1.100 g (un almud) de farina, 6 ous i 300 g de mantega.

Elaboracio?: Es prepara el llevat amb un ou i quan ha tovat hi afegim una pastafeta de les patates bullides, la farina, el sucre, 5 ous i la mantega. Ho deixam tovar de nou i ho aclaramem un poc amb aigua teba ensucrada i uns ous i esperam un altra vegada que torni a tovar per tercera vegada.

La segona operació important consisteix en fregi-los. Es pot fer amb sèu o amb oli, tinguent en compte que ha de ser en quantitat i a foc molt viu.

Per a fer els bunyols es té preparat un recipent amb aigua on hi banyarem els dits i agafarem un poc de pasta que enrollatrem en els mateixos i la deixarem caure dins la paella. D’aquesta manera es forma l’anell del clàssic bunyol. Despre?s sols resta adornar-los amb sucre en pols o granulada i els servim.

Els bunyols de Tots Sants es mengen a l’illa sucant-los (mullant-los) amb arrop de rem o figa de moro. Tambe? mullats amb mel de Menorca.

Nota: Aquesta recepta prové d’un receptari de costums populars publicat a les pàgines del Setmanari El Iris de l’any 1943, dins la secció un plat per demà (Un plato para man?ana) que signava el col·laborador Sisa.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris