Baleària

Pere Punyetes Negre 2020

Gràcies a Vinum Menorca  us recomanam un vi que ens ha agradat molt, el Pere Punyetes Negre 2020 del Celler Berral Miró de Sant Sadurní d’Anoia, dins de la DO Penedés. Es tracta d’un vi jove de molt bon beure elaborat per Cava Varias. El seu cupatge és 50% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot i 20% Ull de Llebre.

Nota de tast

Aspecte: Rubí amb reflexes violetes que li denoten la seva joventut.

Nas: Potents aromes a fruites vermelles silvestres.

Boca:  Intens i amb molt bona estructura. Tanins suaus i molt bon equilibri entre la fruita i l’acidesa dels vins joves. Final llarg, golós i agradable.

Maridatge

Filet de vaca vermella menorquina a la brasa. Pinzell Restaurant. Foto: Bep A·lès@

El vi ideal per a carns a la graella, i també per a plats de carns amb salses, elaboracions a cocció lenta, carns al forn, plats de llegums, peixos blaus i bacallà. També els arrossos de tardor i plats amb bolets.

Mongetes amb botifarra. Restaurant Es Mussol. Barcelona. Foto: Bep Al·lès©

Hamburguesa de bou de raça vermella de Menorca amb formatge DO Maó Menorca i bacó fumat, mitjana de vermella al caliu, costelles de porc negre a la brasa, un cóc amb botifarró negre o sobrassada al caliu o una botifarra catalana a la graella acompanyada de mongetes fregides.

Panxa amb tomatigat a la menorquina. Restaurant Es Garbell, Sa Caleta. Foto: Bep Al·lès©

Carn de vedella o de porc amb fesols, llengua amb cames seques, panxa amb tomatigat i patates fregides, conill amb salsa d’ametlles, entrecot de vedella amb salsa de formatge de Menorca, ginebró i Gin Xoriguer. També pollastre farcit de picadillo de carn i fruits secs.

Ciurons a la menorquina. Foto: Bep Al·lès©

Ideal per als plats de cullera de la tardor com uns ciurons amb costella pelada i sobrassada, mongetes amb arròs, llenties amb cuixot, panadera de be o uns guixons amb carabassa.

Bacallà amb pebres, Bar Bananas. Foto: Bep Al·lès©

Li van bé les sardines, verats, verderons i bacoretes al caliu, com també el bacallà amb pebres, bacallà amb porros o una truita de bacallà.

Arròs brut

Arròs de llomillo i esclata-sangs, arròs amb cames seques i costella pelada o un arròs brut a la mallorquina.

Si voleu saber més d’aquest vi negre molt aromàtic, amb tanins suaus, sedós i bo de veure, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.