Pinzell: Molt més que gastronomia maridada amb art

Pinzell

Bep Al·lès / Ciutadella – Sorprenent i excel·lent l’evolució del cuiner Joan Salord Roca al front dels fogons del Restaurant Pinzell de Ciutadella, on des de fa 4 anys ens ve oferint les seves creacions en nova cuina menorquina, amb una aposta ferma pel producte local i el receptari tradicional, al que li dona una nova vida.

Gràcies a la confiança dipositada en ell pels germans Torrent Vivó, Salord ha pogut crear una carta atractiva, sorprenent i a la vegada avala el reconeixement que li va donar l’Associació d’Escriptors i Periodistes Gastronòmics de les Balears a 2019 quan el van elegir restaurant revelació a la nostra illa.

La setmana passada, Víctor Torrent, director i cap de sala de Pinzell, va convocar a la premsa gastronòmica i membres d’associacions com Fra Roger, a més d’hotelers i revistes turístiques per  tal de presentar-lis els nous plats que aquest estiu es podran degustar a la carta del restaurant de la plaça des Pins de Ciutadella, juntament amb Joan Salord, que va explicar cadascun dels plats i els motius que l’havien inspirat en la seva creació.

Les noves pinzellades gastronòmiques es van iniciar amb unes escopinyes de Menorca a la brasa amb salsa antiga. Un entrant fresc, amb tocs de cuina del nou món que li atorga el xile, i amb el sofregit tradicional a manera de concassé.

Pinzell

Es va seguir amb uns dels plats que mereixen ser destacats per la seva elaboració i per la seva creativitat, especialment pels amants dels plats de caça on les aus en són les protagonistes. Salord Roca va presentar un carpaccio de guatlla fumada amb monyaco escalivat. Un plat atractiu en el seu servei en esfera de fum i que una vegada al plat, acompanyat de torrades fa explotar tot els sentits gastronòmics i ens porta també pel tots els sabors fins l’umami.

Salord va fer tot seguit l’ullet al receptari tradicional amb uns ous estrellats amb botifarró negre i gambes de Ciutadella. Un mar i muntanya que ens ompl de textures i de sabors impregnats amb unes patates de Binipati fregides amb alls i fulles de llorer, botifarró negre artesà i el toc de mar que li aporten les gambes, tot maridat amb el vermell d’ou el fa un plat que ens evoca records d’anades a fora o de la cuina de les àvies.

Una de les noves creacions, i també molt endevinada va ser el seu pop a la brasa amb sobrassada de Ciutadella, acompanyat d’un puré de patates casolà en una fusió entre la cuina gallega i la menorquina, un mar i muntanya que uneix les regions on neix i mor el sol al nostre país.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Balearia, Pets Week