La cinquena edició de la Fira Arrels tanca amb èxit i recupera les xifres d’assistència i participació El reconegut cuiner Joan Roca ha clausurat Arrels amb una classe magistral sobre la sostenibilitat al seu restaurant ‘El Celler de Can Roca’

La Fira Arrels tanca una cinquena edició amb xifres que demostren la consolidació total del certamen. Tant els participats com l’organització s’han mostrat molt satisfets amb l’acollida de l’edició i fan una molt bona valoració d’aquest cap de setmana en el qual la Fira Arrels ha recuperat el seu format habitual i les xifres després d’haver-se celebrat en format reduït el passat mes de setembre a Es Parc des Freginal de Maó.

Pilar Pons, directora insular d’Economia i Territori del Consell Insular, assegura que s’han assolit els objectius d’aquesta edició i que “és una gran satisfacció recuperar xifres i format, però sobretot és gratificant veure com els productors hi participen molt motivats, oferint degustacions cada vegada més elaborades i cuidant la seva posada en escena per donar a conèixer la seva feina i els seus productes.” Pilar Pons també ha volgut destacar “l’alt nivell de la cuina i el producte menorquí que durant aquests dies ha tornat a demostrar ser d’una qualitat excel·lent i permet situar a Menorca com a destinació gastronòmica a escala internacional”.

El director de fira, Pep Palau, ha explicat que “el balanç no pot ser més positiu i que s’han complert plenament les expectatives, Arrels és una plataforma de productes de qualitat i els participants ja ho saben, els expositors de producte local s’han fet seva la fira i la percepció d’una fira de qualitat és generalitzada. Territoris com Girona també han escollit Arrels i Menorca per promocionar el seu producte ja que ho han vist com una oportunitat”.

Segona jornada amb bones xifres

La jornada de diumenge ha superat en xifres la de dissabte, un gran nombre de visitants han assistit a la festa del producte local i la cuina de Menorca al recinte firal de Maó. S’han format petites coles a les paradetes de producte local i les aules d’activitats han estat plenes en tot moment. Durant el matí, han tingut lloc diverses demostracions de cuina en directe. El cuiner Pere Bolet, xef de s’Arravaló (Es Castell), ha preparat un coc d’ortigues de la mar; les cuineres del restaurant La Balabusta (Barcelona), Ronit Stern i Mariana Maio, han realitzat una sessió de cuina sobre la gastronomia d’Israel i el mestissatge culinari de la Mediterrània. També han tingut lloc les demostracions de cuina dels jove xefs Jose Maria Borràs (Santa Mariana, Alaior) i Cristina Llorens (Jove Xef Menorquina 2021).

A la tarda han arribat els plats forts i les sessions més esperades a l’Aula de Cuina. Primer, la demostració de cuina en directe de Vicky Sevilla, xef del restaurant Arrels de València i cuinera més jove d’Espanya amb una estrella Michelin. Finalment, el grandíssim Joan Roca, ha clausurat les activitats i la cinquena edició de la Fira Arrels amb una classe magistral sobre “la sostenibilitat al millor restaurant del món”, El Celler de Can Roca. Durant la conferència, que ha atret un gran nombre de visitants a darrera hora de la tarda, el reconegut cuiner ha volgut felicitar Menorca “pel seu desenvolupament sostenible, per haver sabut preservar l’entorn i el territori que com a resultat disposa de productes de qualitat extraordinaris”.

Els tastos guiats, que s’han dut a terme a l’Aula de Tast, també han tingut molt bona acollida per part dels assistents que han omplert l’Aula durant tota la jornada per tastar i conèixer alguns dels productes de la fira. Les activitats a l’Aula de Tast han iniciat amb un tast de formatges de pastor de Es Tonedor, Cas Ferrer de Sa Font i Torre Trencadeta i han continuat amb un tast de maoneses i olis de Menorca. També hi ha tingut lloc un tast de les cerveses artesanes de Grahame Pearce que han presentat la seva nova IPA i, finalment, un tast dels productes de Girona, territori convidat a Arrels.

La gastronomia i el camp de Menorca en el punt de mira

Amb motiu de la Fira Arrels, s’han desplaçat a Menorca un seguit de periodistes gastronòmics reconeguts a escala nacional que, a més de visitar la fira per conèixer els productes locals, han realitzat un recorregut arreu de l’illa i han visitat restaurants, finques i cellers per conèixer a fons la gastronomia menorquina i el camp de Menorca. Els periodistes convidats han estat Jorgue Guitian; Iker Moran de la Gulateca; Eva Vicens, directora de Catalunya Vadevi i Balears Vadevi; Trinitat Gilbert, periodista gastronòmica del Diari Ara; Mayte Lapresta, directora de la Revista Sobremesa i Marc Casasnoves.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.