Carme Ruscalleda i Raül Balam inauguraran el Cooking Films 2022 Cooking Films ofereix un programa de quatre sessions úniques en restaurants emblemàtics de l’illa, amb projeccions de llargmetratges vinculats a la gastronomia

El Cooking Films celebrarà del 2 al 5 de juny a Menorca la seva setena edició, amb les arrels gastronòmiques, el patrimoni alimentari i la figura dels cuiners com a eixos de la programació de curts i llargs. La projecció del documental Camí lliure, que explora l’univers gastronòmic de Raül Balam i Carme Ruscalleda, donarà el tret de sortida oficial a la mostra amb la presència dels dos xefs, amb els quals es realitzarà un col·loqui. Les entrades es poden adquirir des d’avui, 25 d’abril, al web del festival.

Aquesta edició arrencarà però el 2 de juny al matí, al jaciment prehistòric de Torralba d’en Salort, un espai singular que acollirà per primer cop una projecció de cinema, acompanyada d’un tast de vins a càrrec del restaurador Joan Canals, d’Ulisses Menorca. Es podrà veure Basajaun, documental sobre com la revolució vitivinícola espanyola rescata l’origen d’una cultura mil·lenària, reconegut amb el Premi del públic al Festival de Málaga. L’endemà, al Cinema Ocimax de Maó, es projectarà La receta del equilibrio, documental d’Óscar Bernàcer que retrata un geni dels fogons, Ricard Camarena, i que ens convida a un fascinant viatge per l’horta de València.

Menjar i veure

El plat fort del Cooking Films 2022 seran quatre sessions al vespre en reconeguts restaurants de l’illa, que obren les seves portes al certamen amb sopars únics, acompanyats de projeccions de títols vinculats a la gastronomia. El producte local menorquí serà el protagonista absolut del seu menú i les degustacions del certamen.

La comedia d’autor El brindis, dirigida per Laurent Tirard, es podrà veure al Restaurant Mon, un dels establiments més singulars de Ciutadella on el xef Felip Llufriu recupera la memòria del receptari insular a partir de les influències de la cuina àrab, francesa i britànica.

La producció danesa Un bocado exquisito, de Christoffer Boe, es podrà veure al Restaurant Es Tast de na Sílvia, on la xef Sílvia Anglada busca cada dia la millor proposta gastronòmica amb el que ofereix el camp i la mar de Menorca.

Delicioso, el drama culinari d’Eric Besnard ambientat en la Revolució Francesa, es projectarà a La cocina de Cristine de Maó, espai gastronòmic de l’hotel Cristine Bedfor amb una oferta culinària arrelada a la terra de la mà del grup Ses Forquilles.

I l’última pel·lícula de Benito Zambrano, Pan de limón con semillas de amapola, posarà el punt final al Cooking Films 2022 el diumenge 5 de juny al Restaurant Biniarroca, a Sant Lluís, on el xef Jordi Prieto desplega la seva cuina d’autor en un entorn privilegiat.

El Cooking Films és una iniciativa del Festival Internacional de Cinema de Menorca amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, Consell Insular de Menorca – Departament d’Economia Made in Menorca i la col·laboració del Plan de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, finançat per la Unió Europea – Next Generation EU i el Govern de les Illes Balears. És una activitat subvencionada pel Ministerio de Cultura y Deporte – Gobierno de España. Col·laboren: Damm i Fundació Baleària, amb el suport de Menorca Preservation.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Balearia, Pets Week