El xef menorquí José María Borrás queda segon en el premi a la “Millor recepta euroregional elaborada amb productes DOP i IGP de les Illes Balears, Catalunya i Occitània”

La fira Alimentària de Barcelona ha acollit el primer concurs de cuina a la «Millor recepta euroregional elaborada amb productes DOP i IGP de les Illes Balears, Catalunya i Occitània» que organitza l’Euroregió Pirineus Mediterrània. El xef menorquí José María Borrás ha quedat en segona posició per darrere d’Eric Montes, un jove xef de Vilanova i la Geltrú que l’any passat va quedar primer a la final catalana de l’European Young Chef Award, mentre que la tercera posició ha estat per Thomas Riquier, un dels cuiners del restaurant Vivants de Tolosa del Llenguadoc. Tots tres xefs van rebre les felicitacions del jurat transfronterer, presidit pel director general de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, Xavier Bernard Sans, per les excel·lents elaboracions culinàries amb productes de proximitat i de qualitat certificada, provinents de cadascun d’aquests territoris veïns.

Aquest premi va ser una de les activitats més destacades de la trobada interregional d’agents de la «Xarxa d’aliments de qualitat», que aplegà experts, productors i promotors de productes DOP i IGP de Catalunya, les Illes Balears i la regió Occitània. Una jornada que va comptar també amb una conferència i una taula rodona on es van analitzar tant la importància dels circuits curts, de proximitat, del comerç agroalimentari, així com el valor estratègic de les experiències turístiques en favor dels productes de proximitat.

La ‘Xarxa d’aliments de qualitat’ es va iniciar el març de l’any passat i té com a objectiu la transferència de coneixement i tecnologia, per a l’enfortiment de l’ecosistema innovador del sector agroalimentari a escala euroregional, i és un dels projectes finançats amb el fons Covid-19 impulsat per l’Euroregió Pirineus-Mediterrània per fer front als efectes de la pandèmia.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Balearia, Pets Week