Alimentaria obre portes a Barcelona multiplicant l’oferta de productes vegans, vegetarians i ecològics El saló espera superar les xifres del Mobile World Congress reunint uns 100.000 visitants

ACN Barcelona – El saló Alimentaria ha obert aquest dilluns les portes amb la previsió de rebre uns 100.000 visitants fins al dijous. Amb unes mides molt similars a les de l’última edició celebrada abans de la pandèmia, el certamen mostrarà l’auge dels productes vegans i vegetarians i dels succedanis “verds” de la carn i el peix. Noël o La Selva són algunes de les 3.000 empreses que exhibiran aquesta setmana novetats amb proteïnes vegetals destinades a uns consumidors cada cop més preocupats per qüestions com la nutrició o l’impacte ecològic de la cistella de la compra. El saló és el més gran que se celebra a Barcelona, amb una mida similar al del Mobile World Congress.

“Hem identificat que hi ha una tendència creixent a diversificar la ingesta de proteïna”, explica la directora de màrqueting de Noël, Maria Sánchez. Des d’aquesta empresa catalana s’han llançat a aquest nínxol de mercat creant una nova marca d’embotits i productes com hamburgueses d’origen vegetal dirigits als “flexitarians”, aquells consumidors que fan una dieta omnívora que combinen amb productes vegetarians.

Segons Sánchez, el nombre de consumidors que es consideren vegans, és a dir, que no mengen, carn, peix, ous ni llet, suposen el 0,8%, mentre que els “flexitarians” han passat del 8 a l’11% de la població en dos anys.

Una altra empresa tradicionalment càrnia que ha arribat a Alimentaria amb una nova gamma de productes vegetals es La Selva. En el seu cas, han creat embotits i aperitius fets amb ‘carn’ de soja.

El responsable de la marca AlterVego, Joan Cortadelles, explica que l’aposta va llançar-se el 2021 a l’observar un “canvi de paradigma” a la societat amb una reducció gradual del consum de carn per una major preocupació pel medi ambient i el benestar animal. “És un mercat del qual se’n parla molt i hi ha molt d’interès, però ens trobem que hi ha uns volums petits encara que es creix a dos dígits”, ressalta.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Balearia, Pets Week