La Fira del Camp d’Alaior posa en valor la vital feina del sector ramader menorquí Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Alaior, després de dos anys d’absència a causa de la Covid-19, l’esperada Fira del Camp de Menorca, amb una gran afluència de visitants

La fira alaiorenca ha servit per posar en valor i homenejar la ramaderia i la producció agrària menorquina que, lamentablement es troba en una situació límit i necessita mesures urgents per la seva supervivència.

Bell-Lloch MacCutchen 1346 de Sebastià Marqués fou la flamant Gran Vaca Campiona del Concurs Morfològic de Bestiar Boví Frisó. Per la seva banda, Biniseguí Byway Kala del lloc Binigafull fou la Campiona Reserva (2n lloc).

José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha valorat molt positivament el retorn de la Fira del Camp, destacant els milers de persones que han passat per la fira i han comprat en les més de 80 paradetes de producte local i artesà.

«Hi ha hagut molt bon ambient durant tot el cap de setmana i la gent ha pogut gaudir d’una espectacular mostra de l’excel·lència del bestiar frisó menorquí. Aquesta era una fira molt esperada i de la que tothom en tenia moltes ganes. Ha primat un sentiment d’alegria i eufòria entorn d’aquesta festa del camp i que ha suposat tot un homenatge als ramaders i les seves famílies per la tasca que desenvolupen durant tot l’any. Una tasca callada però sempre tan important. Al camp, però, no l’hem de convertir en protagonista només un cap de setmana a l’any, ho ha de ser durant tot l’any cada dia. Ens hem de conscienciar que hem d’ajudar a la gent del camp a continuar la seva tasca i que puguin continuar endavant. El camp és el qui ens dóna la vida, i nosaltres li hem de donar vida al camp ara», ha dit el batle.

El dissabte matí arrencava la 34 edició d’aquesta fira amb la inauguració a càrrec del batle José Luis Benejam, la presidenta del Consell Insular Susana Mora, i la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern de les Illes Balears Mae de la Concha.

Durant tot el dia tingué lloc el concurs així com diferents activitats complementàries com una exhibició de cotxes per radiocontrol, una actuació musical de Ten Strings Duo i una demostració de tir amb fona.

Pel que fa al diumenge, durant el matí es va celebrar l’entrega de premis als llocs agraciats i també un espectacle eqüestre, una ballada popular i un concert del grup Wanderlust.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Balearia, Pets Week