Jorge Landa i Diego Apuntate, parella guanyadora del I Concurs Nacional de Cuina aplicada a la Vaca Vermella de Menorca

Aquest diumenge, 6 de març, ha tingut lloc a la Plaça de Llibertat de Ciutadella el I Concurs Nacional de Cuina aplicada a la Vaca Vermella de Menorca. Hi han participat 14 cuiners entre titulars i ajudants, vinguts de Menorca, Osca, Valladolid, València i Girona. Amb el plat Se te va el coco con la Vaca Vermella de Menorca, Jorge Landa i Diego Apuntate s’han endut el 1r premi del concurs, valorat en 1.000€.

La presentació del plat, un fals caneló amb una base de guisat ha aconseguit la màxima atenció del jurat.

El segon classificat ha estat José Maria Borrás, de Menorca, qui treballa com a xef al restaurant de l’agroturisme de Santa Marianna i com a cuiner al restaurant Paco Roncero, que compta amb dues estrelles Michelín.

El tercer classificat ha estat Andrés Rengel Herrero, de València, qui és cuiner i docent del Mediterráneo Culinary Center, i ha passat per la cuina del Celler de Can Roca, entre altres.

El director general de Polítiques per la Sobirania Alimentària del Govern Balear, Aram Ortega, la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, la presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i la representant de Baleària, Laura Marzo han estat els encarregats de lliurar els 3 premi, valorats en 1.000€, 500€ pel segon classificat i 300€ pel tercer.

Durant tot el matí la plaça s’ha omplert de persones encuriosides per veure la feina de cada un dels cuiners, que han tingut una hora i mitja cada un per fer les seves receptes. El jurat l’han format els cuiners menorquins Miquel Mariano i Sílvia Anglada, Koldo Royo, Pepa Muñoz, Josep Al·lès i José Cortés, president d’ASCAIB. L’organització del concurs ha anat a càrrec de Caeb Restauració Menorca, l’Associació de Ramaders de Vaca Menorquina i ASCAIB.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Balearia, Pets Week