Menorca amplia la seva presència a fires gastronòmiques El Consell Insular i sis productors locals participen aquest cap de setmana a Gustoko, a Bilbao.

Menorca aprofita el mandat com a Regió Europea de Gastronomia 2022 per donar més impuls a la cuina i els productes agroalimentaris locals en destacades fires del sector, a nivell nacional i europeu. La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) amplia enguany el calendari de cites promocionals acudint per primera vegada, i de manera conjunta amb el departament d’Economia del Consell Insular de Menorca i sis empreses locals, a Gustoko que es celebra al Bilbao Exhibition Centre.

La fira Gustoko va obrir les portes ahir divendres i té una durada de tres dies. És un certamen exclusiu per a productors artesanals i d’alta qualitat que produeixen de manera sostenible i aposten per la defensa de la biodiversitat. En només quatre edicions, s’ha convertit en una cita de referència en el món agroalimentari. Es presenta com un gran mercat d’exposició i venda amb trams horaris per atendre professionals dels sector de la distribució, comerços especialitzats, canals gourmets, hotels i restauració i obert també al públic final. A Gustoko, Menorca ocupa un espai de 42 metres quadrats amb set mòduls diferents per a la Fundació Foment del Turisme; la promoció dels productes Made in Menorca i la Regió Europea de Gastronomia; i els sis productors que han acudit a la fira: Xoriguer, Bolets de Menorca, els formatges Cas Ferrer de Sa Font i S’Arangí, oli Pont Modorro, i la bodega Torralbenc. Les empreses han pogut participar també en l’espai de la fira dedicat al tast de productes per a professionals i, durant la primera jornada, han rebut nombrosos visitants, tant professionals com particulars, molt interessats en el producte local de Menorca.

La propera cita serà Madrid Fusión, que tindrà lloc del 28 al 30 de març al recinte IFEMA. En paral·lel a la participació a la fira, pel dia 28 a vespre tindrà lloc un sopar amb un grup de periodistes i mitjans gastronòmics on hi participaran diferents cuiners i productors locals. El mes de maig, coincidint amb les dates de celebració del Taste of Paris Festival, s’està organitzant un showcooking i masterclass de cuina de Menorca que aplegarà 30 periodistes especialitzats. Aquestes accions tenen com objectiu presentar la Regió Europea de Gastronomia i posicionar l’illa com a referent a Europa en l’art culinari, en la producció d’aliments de qualitat i en la promoció de la dieta mediterrània i l’estil de vida saludable, en el marc dels valors de sostenibilitat que l’illa ve treballant com a Reserva de Biosfera des de fa prop de trenta anys.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Nou web Govern Balear