Oberta la convocatòria per seleccionar el projecte que representarà a Menorca al certamen internacional ‘Food Film Menu 2022’

Oberta la convocatòria per seleccionar el projecte que representarà a Menorca al certamen internacional ‘Food Film Menu 2022’

L’Associació Leader Illa de Menorca, en col·laboració amb el Consell Insular de Menorca i la Fundació Foment del Turisme, ha obert la convocatòria per seleccionar el projecte que representarà a Menorca al certamen internacional ‘Food Film Menu 2022’.

La iniciativa és finançada amb fons FEADER, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de les illes Balears, i s’emmarca en el projecte ‘Suport a Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022’ de l’Associació Leader Illa de Menorca.

El certamen ‘Food Film Menu’ està organitzat per l’Institut Internacional de Gastronomia, Art, Cultura i Turisme (IGCAT), i té com a objectiu principal difondre la importància de la diversitat gastronòmica en l’àmbit del patrimoni cultural i el desenvolupament sostenible. També vol contribuir a promocionar les Regions Europees de Gastronomia i promoure els aliments locals i productes artesanals, així com animar a joves directors de cinema a convertir-se en ambaixadors de les seves regions.

Cal recordar que en la passada edició del concurs, el curtmetratge menorquí ‘A Food and Love Story’, impulsat pel Consell Insular de Menorca i realitzat per Bendito Films, va ser seleccionat com la millor peça audiovisual europea.

Objecte de la convocatòria

Els participants en la convocatòria per seleccionar el projecte que s’enviarà al ‘Food Film Menu 2022’ hauran de presentar el guió i la sinopsi del curtmetratge, i es premiarà els tres millors guions presentats. El jurat valorarà la singularitat, l’originalitat, el relat i la connexió amb la Regió Gastronòmica de Menorca.

La peça que obtingui el primer premi serà la que es desenvoluparà, comptant amb una dotació econòmica de fins a 6.000 euros. Els participants s’hauran de presentar juntament amb una productora, que serà l’encarregada de filmar el projecte.

El termini de presentació de les propostes acaba el pròxim 13 de febrer de 2022.