Baleària impulsa el turisme gastronòmic i la cuina de proximitat de Menorca

Baleària impulsa el turisme gastronòmic i la cuina de proximitat de Menorca

Baleària ha segellat aquest matí a l’estand de Fitur l’acord d’adhesió al mandat de Menorca com a Regió Europea de Gastronomia 2022, amb l’objectiu de promocionar la cuina, la cultura local, el territori i la sostenibilitat d’aquesta illa, d’acord amb els grans eixos centrals daquesta declaració. El president de la naviliera, Adolfo Utor, s’ha reunit amb la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, per ratificar el compromís de Baleària amb una iniciativa que té com a finalitat posicionar l’illa balear com a destinació gastronòmica de qualitat, fomentar l’augment del consum del producte local i promoure projectes d’innovació i transformació que permetin el desenvolupament de models innovadors al sector agroalimentari.

El president de Baleària, Adolfo Utor, ha felicitat Menorca per “aquesta merescuda distinció que consolida la posició de Menorca com a destinació gastronòmica de primer nivell” i ha destacat el compromís de la naviliera amb l’illa: “Estem encantats de continuar contribuint a la connectivitat de Menorca durant tot l’any, en les connexions amb Mallorca i amb Barcelona, ??essent cada cop més sostenibles”.

La presidenta del Consell, Susana Mora, ha agraït a Baleària la seva adhesió a la iniciativa, “un suport que, sens dubte, contribuirà a sumar canals de difusió per projectar a l’exterior els valors de Menorca com a territori compromès amb la protecció i la promoció de la seva riquesa cultural i gastronòmica, alineats amb la declaració com a Reserva de Biosfera i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides”.

Així mateix, l’estand de la naviliera ha acollit la presentació del ‘I Concurs Nacional de Cuina Aplicada a la Vaca Vermella de Menorca 2022’, impulsat per la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB), l’Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears (ASCAIB) i l’Associació de Ganaders i Ganaders de Bestiar Boví de Raça Menorca. Josep Bosch, president d’Associació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Menorca, ha explicat que el concurs se celebrarà el proper 6 de març al mercat de Ciutadella. Aquesta iniciativa sintegra dins del programa dactivitats previstes per a la difusió del mandat de Menorca com a capital gastronòmica europea.

A més de la presidenta del Consell, l?acte ha comptat amb la presència de Joana Gomila, alcaldessa de Ciutadella; Josep Pastrana, conseller dEconomia; Miquel Maria, vicepresident del Consell i Josep Juaneda, conseller de Medi Ambient.