Les Jornades Gastronòmiques de Vedella Vermella Menorquina arriben a la seva 3a edició

Els caps de setmana del 15 al 17 i del 22 al 24 d’octubre tindrà lloc la 3a edició de les Jornades Gastronòmiques de la Vedella Vermella Menorquina, que donarà a conèixer a través de, al menys, 13 restaurants, les elaboracions gastronòmiques que es poden fer amb els exemplars de la raça bovina autòctona.

L’Associació de Cafeteries, Bars i Restaurants de Menorca adherida a PIME-Menorca i l’Associació de Ramaders de Raça Bovina de Menorca sumen esforços un any més per organitzar aquesta cita gastronòmica, de la qual van participar l’any passat 13 establiments.

Per mor de l’èxit i la bona acollida per part de públic local i també de visitants de fora de l’illa, les jornades de l’any passat, pensades inicialment per a un únic cap de setmana, es van allargar un altre més. I és que el producte local i el bon producte i elaboracions culinàries ofertes pels restaurants de la illa que hi participen són, cada vegada més, un reclam turístic de qualitat i desestacionalitzador. D’aquí que aquestes jornades es celebrin al llarg de dos caps de setmana del mes d’octubre.

A més, aquest any s’ha ajustat el calendari per a encaixar els dos caps de setmana de les Jornades Gastronòmiques de la Vedella Vermella Menorquina amb la celebració del V Congrés Nacional d’Ecoturisme, que es celebrarà a la nostra illa del 19 al 21 d’octubre.

Les propostes gastronòmiques de cadascun dels establiments es donaran a conèixer al llarg dels propers dies, i es podran consultar al web de www.gastronomiamenorca.es. Per reservar, s’haurà de contactar directament amb el restaurant escollit d’entre els que participen a la iniciativa, i que oferiran carn de la raça autòctona amb el segell de qualitat Vermella menorquina.

L’organització d’aquestes jornades compten amb el suport de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i el Consell Insular de Menorca.

El consumidor, peça clau en la recuperació de la vaca menorquina

Tot i la baixada de consum de la carn durant el 2020 a causa de la pandèmia en el sector de la restauració – causat per les dures restriccions aplicades en aquest àmbit- la raça autòctona ha seguit creixent en el consum domèstic i general. En concret, de 2019 a 2020 es va passar d’uns 250 animals sacrificats per a consum alimentari a al voltant d’uns 270.

Aquest fenomen s’explica gràcies a l’augment del consum a les llars, cada vegada més conscienciats amb la producció i alimentació local i de quilòmetre 0, mitjançant als talls i productes elaborats amb carn de vaca vermella de Menorca, que van des de les mitjanes a les hamburgueses, aquestes darreres potser les més demandades pel públic local, i de manera especial on hi ha infants o adolescents.

No obstant això, aquesta conscienciació no seria possible sense les accions de promoció que es realitzen a través de les cuines de renom, com són les que participen en aquest tipus de jornades gastronòmiques. La projecció que els establiments donen al producte de l’illa és molt important, i mostra d’això és el creixement sostingut de la carn consumida fins i tot en un any com el 2020, en què gran part de el sector de la restauració ha patit dures restriccions que han impedit desenvolupar la seva activitat de forma habitual.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Balearia, Pets Week