Rotja bullida amb maonesa

Dins una olla o un calderó posarem aigua de qualitat, millor si és de cisterna o mineral (mai de l’aixeta), un bon pessic de sal, un raig generós d’oli d’oliva i hi tirarem en cru una ceba, quatre tomàtigues de ramellet i una branca de julivert, així com unes quantes patates pelades, però senceres. Hi ha qui també hi posa la part blanca d’un parell de porros i un manat d’herbes de sopa. Quan arranqui el bull, davallarem el foc al mínim i hi posarem la rotja sencera, però sense escates i neta de panxes. Ha de bullir de vint minuts a mitja horeta (dependrà de la mida i pes) a foc lent, per tal que no es desfaci.

Colarem el suc, que el posarem dins una olla o tià de terra, que amb unes quantes pol- pes del peix, un parell de punyats d’arròs i uns brins de safrà farem un arròs caldós de primer i de segon servirem el peix acompanyat de les patates bullides i dins un morter farem una bona salsa maonesa amb vermells d’ou, oli d’oliva i sal. A la maonesa hi ha qui hi posa un grà d’all o unes gotes de llimona per a donar-li més sabor, però hem de tenir en compte que ens trobam davant un dels peixos de carn més saborosa i delicada.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Balearia, Pets Week