Luzón Blanc de la DO Jumilla Vi Mediterràni amb un cupatge de Macabeu i Sauvignon Blanc

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi murcià de la DO Jumilla i que es defineix com a mediterràniament fruital. Es tracta del Luzón Blanco Colección, del Celler Luzón, elaborat amb un cupatge de Macabeu i Sauvignon Blanc a parts iguals. Es tracta d’un vi jove i amb molta fruita, embotellat sense passar per període de repòs i que ens anirà molt bé a les nits d’estiu.

NOTA DE TAST

Aspecte: Color groc amb reflexes verdosos i brillants,

Nas: Presenta aromes de poma verda amb notes  de cítrics i fruita tropical.

Boca:  Entrada untuosa amb una acidesa molt equilibrada i persistent.

MARIDATGE

Marida amb tot tipus de marisc, crustacis a la graella amb all i julivert, peixos a la graella o al forn, peixos greixosos amb salses suaus. També li van les carns greixoses com l’ànec i l’oca. Verdures en tempura o saltades amb pernil o acompanyades de formatge.

Escamarlans a la planxa del Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

Escamarlans o gambes fregides o a la planxa amb all i julivert, també fets a la graella o planxa i amanits amb oli d’oliva de Morvedra Vell i all i julivert picats.

Llobarro a la sal, restaurant Aquarium Port. Foto: Bep Al·lès

També marida a la perfecció pel seu punt d’acidesa amb els peixos greixosos, tant blancs com blaus, per tant acompanyarà un llobarro a la sal, a la graella o al forn amb patates, també orades elaborades de la mateixa manera o una morruda o una càntara al forn.

Corvina al caliu. Foto: Bep Al·lès@

Corbines i corballs a la graela, calderes d’anfós o de morena, passant per sopes de rap, calderes de gambes o de llagosta.

Marida amb el confit d’ànec, el foie micuit d’oca o el magret d’anec amb salsa de taronja o a la mel de Dolçamar.

L’arros amb molls a la flama al Rels Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Arròs a la paella amb molls a la flama, paella de bacallà amb gambes vermelles, pilotes de pollastre amb gambes vermelles…

Musclos a la brasa de Ses Voltes Espai Gastronòmic. Foto: Bep Al·lès©

Per als plats de marisc que poden anar des d’uns musclos amb maonesa a un tàrtar de salmó, passant per unes escopinyes al natural, unes gambes a la graella, unes navalles a la planxa o un llomantol a la thermidor.

Si voleu saber més d’aquest vi blan mediterràniament fruital el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella o també a la seva botiga on line www.vinum-menorca.com

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Balearia, Pets Week