Glárima de Sommos Blanc, elaborat amb Chardonnay i Gewürstraminer

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi blanc de la DO Somontano que de segur us agradarà. Es tracta del Glárima de Sommos Blanc, elaborat amb Chardonnay i Gewürstraminer, amb feina de mares de 3 mesos que li aporta caràcter i complexitat. Estam davant un vi redó, amb una acidesa vibrant i fresca que ens anirà de meravella aquests dies d’inici d’estiu.

NOTA DE TAST

Vista: Groc pàl·lid amb reflexes verdosos.

Nas: Aromes a fruites exòtiques com la pinya tropical i la maracuià. També notes de flor de taronger.

Boca:  Entrada afruitada, redona, amb una acidesa vibrant i fresca. Aromes a fruites tropicals com el litxí i també a fruites de pinyol com l’albercoc.

MARIDATGE

Peix blanc i marisc, cuina oriental, arrossos i calderes, carns blanques.

Llobarro a la sal, restaurant Aquarium Port. Foto: Bep Al·lès

És el vi ideal per a consumir amb peix a la graella o bé al forn amb patates, com també els peixos a la sal. Li va bé tant el peix blanc com el blau. Llobarro a la sal, rap amb salsa d’ametlles, càntera al forn amb patates, serrans o mòllera de roca fregida, orada a la graella o déntol amb salsa biscaïna.

Gambes a la graella, Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

Marida a la perfecció amb unes gambes vermelles a la planxa o fregides, escopinyes o ostres al natural, ortigues de mar fregides, navalles a la planxa, escopinyes de gallet al vapor, musclos al forn amb pa ratllat o unes cloïsses amb salsa verda.

Li van molt bé els plats exòtics, tant els de la cuina japonesa, xinesa com els de cuina peruana o mexicana. Tàrtar de salmó, tataki de tonyina, sushi, japo taco, tacos de peix, tiradito de pagre o de llobarro, gambes vermelles al curri verd o unes gyozas de gamba.

Si apostam per la nostra cuina, ideal per acompanyar calderes de peix i de marisc, arrossos caldosos, arrossos dins es tià de terra o paelles i fideuades mixtes o de mar i muntanya.

El guanyador del sorteig ha estat Miquel Pau Fullana, director i actor teatral, que enguany dirigeix la sarsuela santjoanera, Foc i Fum, que es representarà a Calós, que a més dels bòtils de vi s’endú una botella d’oli ecològic d’oliva verge extra de Morvedra Vell, elaborat amb olives arbequines, picual i olivó.

Si voleu saber més d’aquest vi amb un encertat punt d’acidesa, persistent i fresc en boca, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

 

Compartir a
Campanya oferta Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.