Circense Verdejo 2019. Un vi blanc, molt floral i tropical dels Cellers 4 Rayas

Espai patrocinat per Vinum Menorca, Formatges Son Piris i Oli Morvedra Vell

Circense Verdejo 2019. Un vi blanc, molt floral i tropical dels Cellers 4 Rayas

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi blanc, molt floral i tropical dels Cellers 4 Rayas. Es tracta del Circense Verdejo 2019, elaborat a partir d’una selecció de verdejos provinents de la zona de Valladolid, a la localitat de La Seca, on es presumeix que s’elaboren els millors Verdejos de l’Estat. Prové de ceps de més de 35 anys d’edat.

NOTA DE TAST

Aspecte: Color groc palla amb reflexos verdosos, brillant.

Nas: Potent i fresc, amb aromes a plàtan i préssec, així com fenc fresc. També hi trobarem notes de meló, poma pink lady i cítrics com la taronja i la llimona.

Boca:  Rodó i persistent, amb notes de fruita d’os amb un final lleugerament amargant típic de la varietat de raïm. Elegant i fresc.

MARIDATGE

Verdures gratinades. Racó des Palau. Foto: Bep Al·lès©

Ideal per a plats de peix, marisc fresc i amanides temperades. També marida amb les carns de porc, embotits i pels amants de la cuina vegetariana.

Gambes a la graella, Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

És el vi ideal per a unes gambes vermelles de Ciutadella a la planxa i millor si les podem fer a la graella amb foc de carbó i just amanides amb un poc d’oli d’oliva de Morverdra i all i juliverts acabats de picar. També la gamba “xoriç”, que a la Península es coneguda com a “carabinero”, que podem fer a la sal o bé fregida. Li van de meravella uns escamarlans a la graella, oberts per la mitat.

Navalles a la planxa. Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès

Marisc de closca com uns musclos al vapor acompanyats de salsa maonesa, cloïsses amb salsa verda, escopinyes de gallet (berberetxos) al vapor, escopinyes gravades del port de Maó al natural, just amb unes gotes de llimona o bé fetes al forn amb un poc d’oli d’oliva i pa ratllat mesclat amb all i julivert. També navalles a la planxa, musclos al forn a la menorquina o un cornets de mar bullits i acompanyats d’all i oli.

Morruda as forn amb patates i gambes vermelles. Foto: Bep Al·lès@

Marida a la perfecció amb els peixos a la sal: Llobarro, orada, anfós, déntol… Peixos al forn amb patates com les morrudes i les cànteres. Gall de Sant Pere fregit amb alls; cap-roig fregit amb cebes; lluç al cava o un bacallà a la crema.

Si voleu saber més d’aquest vi dels prestigiosos cellers 4 Rayas, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/