Caldera de gambes o escamarlans

 data-srcset

Ingredients: 1 quilo de gambes o d’escamarlans mitjancers, 2 tomàtigues d’estiu ben grosses i madures o 4 de ramellet, 1 pebre verd, 6 grans d’all, la pell seca d’una taronja ma- llorquina, 4 bolles de camamil·la, 1 trosset de xocolata sense llet, 1 copeta d’absenta o d’- herbes seques, all i julivert picats, ametlles torrades, 1 galeta maria, oli i sal.

Elaboració: El primer que farem serà passar per aigua les gambes i els escamarlans, tallar-los els mostatxos i deixam que degotin dins un colador. Posam un tià de terra cordat al foc amb un bon raig d’oli d’oliva i, quan sigui ben calent, hi saltam les gambes o els escamarlans. Un cop hagin pres color els treim del tià i els reservam. En el mateix oli feim, a foc dolç, un so- fregit amb el pebre verd i els alls, ben picadets, i després, just agafin color, hi afegim la to- màtiga picada sense pells ni llavors. Ho ben remenam, ho salam i deixam confitar el sofregit un quartet d’hora a foc baix i remenant de tant en tant. Afegim les gambes o escamarlans al sofregit, hi donam una bona remenada per tal que quedin ben impregnats i després hi afegim un plat i mig d’aigua per cada comensal més dos pel bull. Ho deixam al foc i quan arranqui el bull hi posam la pell de taronja seca i les bolles de camamil·la i deixam bullir a bon foc. Mentrestant, dins un morter farem una picada amb la galeta maria, la xocolata, les ametlles torrades, l’all i julivert i una culleradeta del brou del tià. Ho afegim a la caldera i ho ben remenam. Al cap de cinc minuts hi posam la copeta d’absenta i treim la pell de taronja. Deixam bullir un parell de minuts i apaguam el foc. Ho deixam reposar uns deu minuts dins el tià tapat i ja ho podem servir.

És millor si la caldera descansa un parell d’hores fora del foc i després la tornam a escalfar. Serà molt més gustosa.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.