Caldera de peix

 Ingredients: 1 quilo de peix de sopa (aranya, congre, morena, graneu, escórpora, serrans…), 4 grans d’alls, 1/2 pebre verd, 4 tomàtigues, oli d’oliva, sal, aigua i pa de sopes menorquines.

Elaboració: A Plaça o a la peixateria ens hauran fet net el peix i tallat a bocins per a fer la caldera. Dins un tià de terra o calderó de ferro començarem a fer el sofregit amb els alls, el pebre verd i les tomàtigues, tot ben picat. Salam i deixam confitar. Hi posam els talls de peix, deixam just un parell de minuts i tot d’una hi posarem l’aigua. Millor que no sigui de l’aixeta. Deixam que vagi arrancant el bull a foc dolç per tal que el peix no s’esmicoli. Salam i deixam al foc uns 10 minuts. Provam de nou i corregim de sal si fa falta. Passat aquest temps, colarem el suc i el posarem dins un altra calderó o tià. Reservarem els peixos a part. De primer servim el brou damunt les sopes de pa, que escaldarem a cada plat on cada persona es posarà les que desitgi, si ho vol més clar o espès. De segon servirem els talls de peix acompanyats d’una salsa maonesa.

Compartir a
Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.