Brussel·les augmentarà al 70% el finançament europeu per a programes de promoció del vi La CE derogarà temporalment normes de competència per al sector per ajudar-lo a superar la crisi

ACN Brussel·les .- La Comissió Europea augmentarà al 70% el finançament europeu per a programes de promoció del vi, el que suposa un nou increment del 10% després que ja s’hagués augmentat del 50% al 60% al gener. Aquesta és una de les tres mesures adoptades per l’executiu europeu per ajudar el sector davant la crisi causada per la covid-19. A més, la Comissió Europea ha decidit derogar temporalment algunes normes de competència per al sector, cosa que es pot fer en situacions de “desequilibris severs en el mercat”. El paquet de mesures també permet que els estats facin pagaments anticipats als operadors per a destil·lacions existents i operacions contra “crisis d’emmagatzematge”.

La derogació temporal de normes de competència per al sector permetrà als operadors “autoorganitzar-se i implementar mesures de mercat al seu nivell amb l’objectiu d’estabilitzar el sector” durant sis mesos. Per exemple, els operadors podran planificar activitats de promoció comunes per organitzar l’emmagatzematge i planejar producció comuna.

En un comunicat, la Comissió Europea ha justificat aquestes mesures perquè el sector del vi es troba entre els “més perjudicats” per la crisi derivada de la covid-19.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.