Verderols o llampugues amb pebres

Verderols o llampugues amb pebres

Ingredients: 1 verderol de ració per persona, 4 grans d’all, julivert, 4 tomàtigues d’estiu ben madures, 4 pebres vermells grossos, 1 ceba, pebre bord dolç, pebre bo, farina, sal i oli d’oliva.

Elaboració: Netejam i escatam els verderols a la vorera de la mar. Els xapam per la meitat i en llevam les espines i el cap. Ens han de quedar dos filets de cada peix, que salpebrarem i després enfarinarem per fregir-los dins una paella amb oli ben calent banda i banda. Quan estiguin fregits, els col·locam dins un tià de terra i els reservam.

Dins el mateix oli fregim els pebres verds tallats a trossos grossos i un cop fregits els escampam damunt els verderols. Seguidament, amb el mateix oli, però si veim que n’hi ha molt en llevam, feim un sofregit amb la ceba tallada de per llarg, els grans d’alls tallats en rodelles, les tomàtigues capolades, sense pell ni pipides, un pessic de sal i un altre de sucre, i ho deixam confitar uns cinc minuts. A continuació posam el sofregit al tià, damunt els pei- xos i els pebres, i ho deixam reposar una horeta abans de menjar-ho.

Nota: Aquest és un dels plats que necessiten reposar i tant és bo rescalfada com men- jat fred.

(Recepta de la meva àvia, na Guida Monjo Marquès)

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris