Cittadella Restaurant, innovació, nova cuina menorquina i pizzes al forn de llenya

El passat cap de setmana vaig visitar el Cittadella Restaurant, una de les assignatures que tenia pendent per a conèixer i tastar la cuina que s’hi elabora i de la que en som seguidor a xarxes com instagram, on en Fabio Da Silva, que sota el nick @malditococinero ens ofereix propostes suggeridores que et conviden a provar la nova cuina d’aquest projecte engegat al 2017 per un equip jove que lidera Dioni Gelabert Moll.

Situat al costat del Bastió de Sa Font, on abans hi havia la pizzeria Oristano, el Cittadella és un espai que reuneix gastronomia, copes i molt bon ambient, especialment a l’estiu amb les seves dues terrasses, la situada a peu de carrer i la del primer pis amb vistes al Canal dels Horts i al Pla de Sant Joan. Disposa al seu interior de diferents sales que permeten també reserves de menjars per a grups.

Però el que destaca és la seva cuina d’autor, ben elaborada, innovadora, i que sap fusionar la gastronomia menorquina amb la internacional amb plats atractius a la vista i al paladar, on destaquen les coccions a la brasa i també el seu forn de llenya. Gelabert i Da Silva aposten pel producte local com les verdures de l’illa o la carn de vedella menorquina, entre altres.

Vam provar el menú del cap de setmana que ofereix els migdies a 18,50 euros, sense beguda, que inclou a escollir entre tres primers, tres segons i dos postres. La novetat és que enguany obriran també als migdies de cara a l’estiu.

De primer vam provar una ensalada César invertida, amb una bona presentació a plat, on destacaven dues generoses porcions de pollastre farcides de sobrassada de Menorca, a més de les verdures, cubellets de pa fregit i la característica salsa César.

També magnífic el rissotto amb cruixent de bacó i pipes que presentava un punt exacte de cocció de l’arròs arbori.

Per als segons vam degustar un entrecot de vedella de Menorca a la brasa de llenya d’ullastre amb un all i oli i patates al forn, i

una espectacular broqueta de tonyina vermella amanida amb salsa teriyaki damunt un llit de cous-cous de verdures amb maonesa de wasabi, que fusionava perfectament la cuina oriental amb la asiàtica, el magribí amb la japonesa.

De postres un brownie amb gelat de banoffe i un mil fulles de mascarpone amb maduixes cuites amb gelat de roses, van arrodonir el dinar que vam maridar amb un vi orgànic de la DO Ribera del Duero, el “Ser vivo y natural” elaborat de manera natural amb Ull de Llebre d’agricultura ecològica.

És al menú del dia on Fabio Da Silva treu la seva creativitat i presenta les seves propostes més innovadores, mentres que a la carta hi trobaren des de cuina d’autor als plats clàssics, tapes –val la pena deixar-se seduir per les seves tapes-, plats de cuina menorquina i les propostes de temporada.

També vam poder veure com funcionava el seu forn de llenya, d’on surten les seves pizzes, amb renom a Ciutadella, fetes amb massa mare i que a més de les clàssiques, també presenta un bon ventall de pizza d’autor o gourmet. Del forn destacar també les carns de porcella i d’anyell, especialment la seva porcella cuita a baixa temperatura.

Menció apart mereix també el seu servei, totalment correcte i professional. Ho vam notar en el servei del vi, que es va executar totalment correcte, sols li va mancar deixar el tap al host, però totes les passes de mostrar el vi, obrir, olorar el tap, decantar per a provar executades a la perfecció.

Però l’experiència gastronòmica del Cittadella no s’acaba amb els postres, sinó que hi ha una interessant proposta de copes i cocteleria que conviden a la sobre taula, especialment quan es pot gaudir de les seves terrasses.

Hem quedats més que satisfets d’aquesta primera experiència amb la cuina de Fabio Da Silva al Cittadella, i del bon equip que lidera el seu propietari Dioni Gelabert Moll. Segur que tornarem.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.