La singularitat dels vins de Mallorca, al descobert a la Barcelona Wine Week

El sommelier del Grup Santi Taura, Joan Arboix, ha protagonitzat una ponència i un tast amb quatre vins de l’illa

La singularitat dels vins de Mallorca, al descobert a la Barcelona Wine Week

Els vins de la Denominació d’Origen (DO) Binissalem, els de la Denominació (DO) Pla i Llevant i els de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Vi de la Terra Mallorca han estat protagonistes a la primera edició de la Barcelona Wine Week. Es tracta de la fira que substitueix a la Intervin i pretén ser una plataforma de promoció i internacionalització dels vins espanyols. El sommelier del Grup Santi Taura, Joan Arboix, en una ponència organitzada per la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, sota el nom ‘La singularitat dels vins de Mallorca. Ponència i tast’ ha fet un repàs a la història del cultiu de la vinya a Mallorca fins a arribar a l’elaboració del vi. Arboix ha explicat, davant una quarantena d’assistents, les zones geogràfiques i les varietats de les DO Binissalem i Pla i Llevant, així com les de la IGP Vi de la Terra Mallorca. També ha fet una pinzellada d’altres varietats de vinya, marques i zones geogràfiques de vi, com la de Menorca.

L’activitat ha comptat també amb un tast de quatre vins de Mallorca. Els participants han fet un tast tècnica de cada vi, amb una fase visual, una d’olfactiva i una de gustativa. Els quatre vins que s’han tastat han estat: un premsal blanc(de la DO Binissalem), un Mantonegro (de la DO Binissalem), un blanc de Mantonegro (de la IGP Vi de la Terra Mallorca) i un callet (de la DO Pla i Llevant).

La Barcelona Wine Week compta amb la participació del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Binissalem, així com cellers a títol individual, com el de la IGP Vi de la Terra Mallorca. Aquesta fira inclou una superfície d’exposició de 20.000 m2 i la previsió de superar 18.000 visitants, tots els quals professionals.

Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/