Vall del Loira, vins, gastronomia i paissatge

Aquest any es commemoren el 20 aniversari de la seva declaració com a Patrimoni de la Humanitat

Vall del Loira, vins, gastronomia i paissatge

Modelat per segles d’interacció entre l’ésser humà i el seu entorn, aquest territori ofereix una varietat de llocs patrimonials excepcionals, paisatges notables i una fauna i flora protegides.

Aquest any es commemoren el 20 aniversari de la seva declaració com a Patrimoni de la Humanitat pels seus “paisatges culturals vius”. Una bona ocasió per descobrir la riquesa cultural i mediambiental de la Vall de Loira: els seus castells i pobles, el seu riu, els seus jardins i les seves vinyes.

La Vall de Loira és un territori natural salvatge que cal respectar. Per gaudir-lo a l’màxim sense danyar-ho, el millor és pujar a una bici i fer la ruta de l’Loire en bicicleta. Molt recomanable la visita a el bell Castell de Chenonceau que va albergar a Catalina de Médici.

Durant juliol i agost ofereix passeig nocturn estiuenc pels jardins il·luminats a el ritme de la música i també sopars temàtics.

LA CITA

Li Goût de l’art, l’art du goût, de l’1 d’abril a l’30 de novembre a Château du Riveau. L’any dedicat a la gastronomia, es proposa devorar les obres d’una trentena d’artistes, els quals, al seu estil, revisen l’art de les natures mortes. A més, més gastronomia, el 5 i 6 de setembre: la 22º edició de Festival del Tomàquet de Château de la Bourdaisière, amb Espanya com a país convidat. Descobrir la increïble col·lecció de més de 700 varietats de tomàquets a través d’una gran quantitat d’activitats, exposicions, tallers i degustacions.

Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/