Es Garbell, cuina menorquina i de mercat a Sa Caleta Restaurant senzill, sense floritures ni a la taula ni a la cuina, amb propostes interessants, compromeses i que et fan sentir com a casa

Una de les sorpreses de darreries de 2019 ha estat el restaurant Es Garbell, a la urbanització de Sa Caleta, de Ciutadella, que ens ofereix unes propostes del dia, no hi ha carta, on destaquen els arrossos i fideuades, els plats de cuina menorquina i les propostes de cuina de mercat, amb una bona relació qualitat preu.

Es Garbell està dirigit a la cuina pel seu propietari, en Jaume Pons Sintes, que com molts altres empresaris del sector de la sabata, cansat de capejar un temporal darrera l’altra i davant la incertesa del sector, va deixar l’ofici de sabater –prové de la nissaga dels Roseta- i es va embarcar en el negoci de la restauració, perquè se li donava bé la cuina i perquè com molts d’empresaris i obrers del sector de la sabata, veien com la seva feina s’anava orris en uns moments més que delicats a la seva vida laboral. Gent que està entre els 55 i els 60 anys, i que necessiten cotitzar per a poder gaudir després d’una jubilació més o manco bona.

Restaurant senzill, sense floritures ni a la taula ni a la cuina, amb propostes interessants, compromeses i que et fan sentir com a casa, perquè allà prima el bon producte i el contacte de tu a tu, familiar, amb el client.

Com hem dit, hi vam a ser a darreries d’any, després de varies recomanacions, i vam anar decidits a provar els seus arrossos, que tenen merescuda fama. A la fulla d’arrossos i fideuades del dia: la paella mixta, la de marisc, la de bacallà amb gamba vermella de Ciutadella, arròs negre, arròs caldós, fideuada de marisc, arròs melós de conill amb caragols i esclata-sangs, fideuada amb esclata-sangs i sobrassada i arròs brut. Vam optar per la paella de bacallà amb gamba vermella, encara que vam poder veure la bona cara que feia l’arròs a la menorquina, dins el tià de terra, de conill amb caragols i esclata-sangs.

Abans però vam tastar una tapa de verdines amb gambes vermelles i cloïsses que ens va sorprendre,

com també el seu calamar a la romana, fet al moment, tot seguint la recepta casolana familiar, que a ser sincers ha estat un dels millors calamars a la romana que hem provat. Cruixent, amb el punt exacte de pasta, gens oliós, i el calamar al punt, gens xicletós o fort.

Entre els suggeriments del dia els musclos gratinats; esclata-sangs amb gambes i alls tendres; cruixent de lluç fresc; caragols amb salsa; xistorra a la sidra o unes excel·lents cloïsses a la marinera.

Per aquells que no són arrossers, els plats del dia van ser bacallà amb porros i gambes, calamar al forn amb monyaco (recepta de la cuina nadalenca), pilotes amb esclata-sangs, tall rodó de vedella amb esclata-sangs, verdines amb cloïsses i carabiners, pit de pollaste al Pedro Ximénez o pilotes sueques.

Ens va cridar l’atenció que a les propostes del dia hi figuressin uns quants plats on els esclata-sangs eren els protagonistes, i en Jaume ens va explicar que era bon cercador i que 2019 havia estat un bon any de bolets a Menorca, i que els que oferia als seus plats no eren forasters, sinó de l’illa, que donen un gust molt més especial als plats.

Es Garbell va néixer com a restaurant de temporada d’estiu, però va veure que els seus clients, la majoria de Ciutadella o de fora poble, li demanaven que obrís també a l’hivern i de moment la fórmula d’oferir uns suggeriments de cap de setmana a més de les seves propostes d’arrossos tant a la paella com dins el tià de terra, que és com es cuinen els arrossos tradicionals a Ciutadella, ha tingut èxit i Es Garbell va omplint el seu menjador fins al punt que es fa necessari reservar taula, perquè els diumenges són molts els menorquins que gaudeixen de la cuina den Jaume Pons, de Can Roseta, i les seves propostes culinàries.

 

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.