Bar La Tita de Santiago de Compostela

Diuen que és la millor truita de Compostela

Bar La Tita de Santiago de Compostela

Santiago de Compostela és una d’aquelles capitals on es conserva la tapa gratis amb les canyes o els vins. Una d’aquestes tapes és la truita de patates del bar La Tita o La otra Tita del carrer Rua Nova, 46, ben al cor de la capital compostelana.

Però aquesta truita és la tapa gratis de la casa, que et presenten poc feta  com a complement d’una canya o bé d’una copa de vi, però a La Tita també s’hi menjar de meravella i a bon preu, amb racions més que generoses que fan que gairebé sempre estigui ple, i més en temporada alta. Noltros hi vam anar la tercera setmana de gener i és notava que era temporada baixa a la ciutat i potser per açò vam tenir la sort de poder trobar una taula i provar aquesta meravella de truita de patates que per als entesos és la millor de Santiago i una de les millors que es fan a l’Estat espanyol. Açò sí, als que no el agradin les truites tirant a crues, el que es diuen truites vagues, millor que optin per altres indrets on també hi ha tapes gratis.

A més de la truita a La Tita destaquen els seus plats de zorza, patates braves, pop a la gallega, pop a la brasa, calamars fregits, ous estrellats amb patates i xoriç gallec, salpicó de pop i musclos, zamburinyes…

És un dels bars de culte de Compostela i a més a més amb una execel·lent relació qualitat preu.