Alimentació post nadalenca: és hora de cuidar-se! Per AMIC (Alba Martos)

Cada any ens proposem no excedir-nos massa a les festes nadalenques, però quasi mai ho aconseguim. Et sap greu rebutjar el dinar si s’han passat hores cuinant i a més tens la casa plena d’excessos que t’han regalat a la cistella de nadal, fet que no ajuda a menjar d’una forma saludable a casa.

Així que acabem les festes desitjant menjar bròquil i reduir els excessos. Moltes persones volent perdre el pes guanyatPrincipio del formulario sotmetent-se a estrictes règims que, en realitat, no porten més que al temut ‘efecte io-io’. Llavors que hem de fer? Et proposem uns consells per recuperar la línia, però d’una forma equilibrada:

  1. Predominar les verdures. Pots optar per menjar aliments depuratius com la col, la coliflor, la carxofa, el bròquil, les cols de brussel·les, etc. Són baixes en calories, tenen fibra i són saciants, i a més són riques en vitamines i minerals.
  2. Disminuir el consum de carn a favor de peix i llegums: amb el peix aconseguim proteïnes de qualitat amb un valor energètic menor que les carns i els llegums també tenen proteïnes, però a més moltíssima fibra que ens ajudarà tant a la sacietat com el trànsit intestinal.
  3. Les dues o tres racions de fruita són imprescindibles i millor menjar-les entre hores que després dels dinars. Eliminar la fruita dels menjars principals i deixar-les per a mig matí i mitja tarda durant uns dies ens ajuda a menjar menys i baixar de pes.
  4. No ens hem d’oblidar de beure 2 litres d’aigua al dia. La hidratació és molt important, també pots beure infusions i sucs de fruites naturals, t’ajudaran a depurar millor i eliminar toxines.
  5. És imprescindible fer exercici físic. Per sentir-se millor després de les festes és molt important tornar a fer esport i si pot ser de forma diària, molt millor.
Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.