El restaurant Catalina La Fina s’alça amb el Tapalma d’Or 2019 Melós de coa de bou, creació guanyadora de el concurs de tapes Tapalma 2019

Tapalma 2019 ja té guanyadors. El triomfador de la present edició ha estat Xema Álvarez de restaurant Catalina La Fina, que s’ha portat el Tapalma d’Or per la seva creació “Meós de coa de bou”.

En aquesta mateixa modalitat, el vencedor de la plata ha estat Tito Verger, de l’restaurant Ombú que ha presentat a l’jurat la tapa “Cruixent de garrofa, figues i foie”. I finalment, el bronze, ha recaigut en Luciano Sanso del Bistro Essència que ha presentat la tapa “Cannoli de Bacallà”.

A la categoria de Tapalma Temàtica, amb galeta Quely, el restaurant Chula Vista amb el xef Nicola Escana ha aconseguit l’or gràcies a “Taco Quelly de ceviche fumat de llampuga”. La plata en aquesta modalitat se l’ha portada Gunar Blisque de Katagi Blau amb “Miniquely en textures” i, en tercer lloc, el bronze ha recaigut sobre Nadia Ferres del Restaurant Nola per la seva creació “L’hora de Nola”.

Pel que fa a el concurs de còctels, el guanyador de l’Còctel d’Or ha estat Danny Hernández de Gremium Hotel Es Princep pel seu còctel “Capritx de Palma”. La plata ha estat per Rubén Camacho del restaurant Brassclub gràcies a “Kalimotxo d’aromàtiques”. El bronze se l’ha emportat Andrea Pirella, bàrman del Bristo Essència, gràcies a la seva creació “Còctel Tigre”.

El lliurament de premis s’ha celebrat al Palau de Congressos de Palma, després del concurs que ha tingut lloc des de les 16.00 hores i en el qual s’han acostat més de set-centes persones. Un certamen que està dividit en tres modalitats: Tapa Tapalma Temàtica, Còctel Tapalma i Tapa Tapalma Lliure 2019.

En el certamen de la Tapa Tapalma Temàtica hi han participat els xefs dels següents restaurants: Pintamonas, Cafeteria Balear, Nola, Vagabundos By Sthlm, Shamrock, Prosseco Santa Caterina, Isaan Thai Cuisine, El Neo Tapes, Bistro Essència, Chula Vista, Katagi Blau, Shaka, El Bandarra, Es Rebost i Lemon Tree.

Tot seguit, a les 17.15 hores, ha estat el torn per al concurs dels còctels amb els barmans de Ventuno Bar, BrassClub, Assaona, La Bodeguita del Mojito, Coquetier Cocktail Bar, Gremium i Bistro Essència.

Mentre que per a finalitzar, a les 18.00 hores s’ha realitzat el concurs de portada Tapalma Lliure en què han participat: Ombú, La Basca, Gastrobar Saratoga, Kurobota, Can Eduard, Chula Vista, St. Llorenç Tapes Gluten Free, Gremium, Katagi Blau, Bindi, Catalina La Fina, Es Rebost, Bistro Essència, Wine & Food i Izakaya Taverna Japonesa.

El jurat de tapes de el concurs de Tapalma 2019 estarà format per Igor Rodríguez, president del jurat, campió d’Espanya de Pintxos i Tapes a 2017 i xef del restaurant ‘El Txoko’; Miquel Calent, xef del restaurant Can Calent i presentador de programa ‘Fred i Calent’ d’IB3 Televisió; Rodrigo Vallejo, doble guanyador del concurs Tapalma el 2017 amb les seves tapes ‘Pícnic’ i ‘Quelypizza marinera’; Koldo Royo, xef amb estrella Michelin i president de l’Associació de Cuiners Establerts a les Illes Balears (ASCAIB), Lydia Corral, periodista gastronòmica al diari Ultima Hora, i Claudio Lemos, xef d’Eat in Palma.

Mentre que el jurat de còctels el formaren Juan Antonio García, vicepresident de l’Associació de Barmans de les Balears (ABB); Biel Ramón Marí, bar manager de la Terrassa 360 al Reial Club Nàutic de Port de Pollença; Luís Francisco Díaz-Ufano, bàrman expert en cocteleria molecular; Miguel Rodríguez Coronado, assessor i propietari d’eBullicionar; David Serrano Còrdova, director de serveis del grup Andreu Genestra, i Enrique Bayano, director d’On the Rocks Events i Brand Ambassador de Coca-Cola.

Cal recordar que les ruta de tapes i còctels de Tapalma 2019, tindrà lloc de el 27 de novembre a l’1 de desembre, en el qual participen un total de 48 establiments

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.