Oliver Conti Indispensable Negre 2018

Garnatxa, Samsó i Cabernet Sauvignon formen el cupatge d'un vi amb essència de Tramuntana

Oliver Conti Indispensable Negre 2018

Aquesta setmana sortejam gràcies a Vinum Menorca un vi negre jove de la DO Empordà, l’Oliver Conti Indispensable Negre 2018, amb un cupatge de Garnatxa, Samsó i Cabernet Sauvignon. Oliver Conti és un petit celler ubicat a la localitat empordanesa de Capmany. La Tramuntana és part de l’essència d’aquestes terres i els seus vins, impregnant els raïms amb els aromes del Mediterrani.

NOTA DE TAST

  • Aspecte: Vermell picota amb reflexes violacis que li denoten la seva jovenesa.
  • Nas: Intensitat alta amb aromes florals i a fruites vermelles.
  • Boca: Redó, fresc i equilibrat. Amb tanins suaus que el fan sedós amb un llarg final agradable. Estam davant un vi amb personalitat.

MARIDATGE

Estam davant un vi d’alta qualitat, insòlit i sorprenent que ens ofereix un ample ventall de possibilitat de maridatge que va des de les tapes a les carns a la graella tot passant pels rostits, carns amb salsa, llegum i també plats de peix blau.

Ideal per a compartir entre amics tot degustant un formatge semi curat o vel de Son Caravinya o bé una taula d’embotits menorquins com la carn i xulla i el cuixot a més d’un botifarró blanc al caliu o a la planxa. Unes llenques de formatge tendre de Son Piris fregides o un cóc amb cuixot i formatge al forn.

Marida amb les nostres tapes i plats tradicionals com unes pilotes amb tomatigat o amb salsa d’avellanes, carn amb salsa o amb pebres, llengua amb tàperes o amb salsa d’ametlles, popets amb ceba o un bacallà amb porros.

Company de carns al caliu. Des d’unes costelles de be o de cabrit a una mitjana de vaca vermella a la graella, sense deixar de banda unes costelles de porc a la brasa, secret o ploma ibèrics, a més dels talls de carn a l’argentina com una tira, entranya, xurrasco o un asado fet amb llenya d’ullastre.

Uns feixets, conill amb ametles, panadera de be, ciurons amb costella pelada, llenties amb cuixot, mongetes amb costella, sobrassada i botifarró negre, ciurons amb panxa…

Porcella de Son Piris o de sa Porcelleta de Menorca al forn, cuixa de be a la menorquina, calamars plens, canelons de rostit amb salsa de bolets…

Ara que estam en època uns esclata-sangs al caliu, al forn o fregits, llom amb esclata-sangs, esclata-sangs amb sobrassada, carn de porc amb cames seques, un arròs de llomillo amb bolets…

També per a peixos blaus al caliu com un verat, salmó a la brasa o un tàrtar de tonyina. Emperador a la graella o un turbot a l’estil d’Orio amb el seu refrit d’alls.

El guanyador del sorteig d’aquesta setmana ha estat  José Antonio Pérez, que des de fa més de dues dècades reb el nostre setmanari EL IRIS i és seguidor de foodiesonmenorca.com a ca seva.

Si voleu saber més o comprar aquest vi de DO Empordà elaborat als cellers Oliver Conti, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/