Nit temàtica Made in Menorca a Madrid

Nit temàtica Made in Menorca a Madrid

Durant els últims anys, les bodegues de Menorca que es troben sota el paraigua «Vi de la Terra Illa de Menorca» han apostat per l’excel·lència en el seu treball. La seva dedicació i bona feina ja estan donant els seus fruits i així ho demostra el fet que la reputada Guía Peñín 2020 ha inclòs en la seva darrera edició una selecció de vins de Menorca per sobre dels 90 punts.

En concret, els vins reconeguts han estat: Tanca 12, millor vi blanc de les Balears amb 93 punts; Tanca 13, de 2018, millor vi rosat de Balears amb 90 punts; 2 Tancas, de 2016, amb 92 punts; Lamontanum de Sa Marjaleta 2017 y Pieles 2018, amb 92 punts; i Binifadet blanc i negre, de 2018 i 2017 respectivament, ambdós amb 90 punts.

El Consell Insular conscient de la importància d’aquesta fita, i com a mostra de reconeixement cap a la bona feina feta per part dels nostres productors, va decidir posar en valor els productes i la diversitat gastronòmica de Menorca a través de la «Nit temàtica Made in Menorca» a Madrid i que estava adreçada a mitjans de comunicació. 

Aquest esdeveniment va tenir lloc al restaurant Estimar de Rafa Zafra, deixeble de ElBulli i Ferran Adrià, i molt vinculat a la cuina del Mediterrani. El menú, elaborat expressament per aquesta ocasió, estava inspirat amb els productes Made in Menorca, i cada recepta anava acompanyada pels vins de Menorca que han rebut més de 90 per la Guia Peñín 2020. Entre els mitjans de comunicació nacionals assistents s’hi trobaven La Razón, Expansión, ABC, Antena 3, Fuera de Serie, Elle Gourmet, Esquire i QQ, entre d’altres.

El departament de Projecció Econòmica vol agrair a tots els productors i associacions locals que han participat activament amb aquesta trobada i que han aportat els seus productes per tal d’assegurar que fós un èxit. Entre ells, destaquen Peixateria Sa llotja, Consell Regulador de la Denominació d’Origen de formatge Mahón-Menorca, l’Associació de Ramaders i de Bestiar Boví de Raça de Menorca amb la garantia de la seva marca Vermella Menorquina, Pont Modorro, Morvedra i Son Felip, iSafra, Gin Xoriguer i iNNat Gín, Forn Ca’n Rizal, i altres productes autòctons com la sobrassada, el camot i la mel. Per la seva part, Vi de la Terra Illa de Menorca va estar present a través de Binifadet, Celler Solano, Finca Sa Marjaleta i Viña Sa Cudia.

El conseller de Projecció Econòmica, Miquel Company, ha remarcat que «aquesta acció és una mostra més que la col·laboració público-privada és necessària per establir grans fites. El reconeixement rebut per part dels productors de vi és molt positiu per a tota Menorca i ajuda a posicionar-nos també turísticament més enllà del turisme de sol i platja. L’oferta gastronòmica i enològica està guanyant de cada vegada més pes entre els nostres visitants i aquesta és una molt bona oportunitat per a tot el teixit empresarial de la nostra illa».